Roei en Zeil Gouda

Koninklijke Holland Beker voor Goudse junioren roeiers

Tijdens de Koninklijke / Holland Beker, de enige Nederlandse internationale roeiwedstrijd, zijn afgelopen weekeinde de roeiers van Roei- en Zeil Vereniging Gouda er tweemaal overtuigend met de winst vandoor gegaan. Dauwe Krijtenburg, Timme Berendsen, Thijs Wiggers en Mees van der Westen wonnen de dubbelvier voor jongens t/m 16 jaar. Hugo, ook 16, won de skiff voor jongens tot en met 18 jaar. Ook Emma Wissing en Anaïs van Alphen roeiden goed, maar grepen net naast de winst.

Tol

Twee weken geleden haalden de meisjes de prijzen voor Gouda binnen. Dit keer namen de jongens het stokje over. Zaterdag waren de dubbelvieren aan de beurt. Emma Wissing en Anaïs van Alphen roeiden samen in een combi met roeisters uit Groningen en Amersfoort de helft van de race aan de leiding bij de WU17 4x (WU17 staat voor Women Under 17 years old), maar moesten de tweede helft de tol voor de daarbij geleverde inspanning betalen. Meer dan een tweede plek zat er niet in.

De jongens gingen in de MU17 4x (laat zich raden) in hun voorwedstrijd zo overtuigend aan de leiding dat ze halverwege besloten het wat spannender te maken. Na het slaan van een paar ferme snoeken pakten ze de draad weer op en wonnen hun voorwedstrijd in de snelste tijd. In de finale was het spannender, maar op dezelfde plek hadden ze ‘s-ochtends kennelijk nog klein snoekje over het hoofd gezien. Nadat die binnen gehengeld was, pakten ze de draad weer op om met een lengte voorsprong de race te winnen. Ik wist dat ze van vissen houden, maar dit?

roeien hugo slangen holland beker.jpg

Eindexamen

Zondag kwamen Emma Wissing en Anaïs van Alphen in de dubbeltwee net wat (geluk) tekort om de finale te halen. Hugo Slangen, nog niet helemaal hersteld van de eindexamen inspanningen, startte in de MU19 1x. Bedoeling vooraf was om hem twee harde races te laten varen met 2km lang tegenstand naast zich. Daar dacht Hugo Slangen anders over. De voorwedstrijd werd met een klein 50m voorsprong gewonnen, maar niet in de snelste tijd. Dat gaf hoop voor een spannende finale. Die kwam er dan ook en Slangen moest heel diep gaan, maar heeft de gehele race gedomineerd om uiteindelijk, totaal uitgeput, met ruim 3sec voorsprong te winnen. Winst in de Holland Beker voor junioren!

Op de frontfoto: Dauwe Krijtenburg, Timme Berendsen, Thijs Wiggers en Mees van der Westen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.