'Krakers' pand Verkennerspad wachten op wat komen gaat

Gouwenaars Herb Lubeek en Ron Coomans hebben op 5 oktober het al jaren leegstaande -en verwaarloosde pand aan het Verkennerspad 2 in gebruik genomen. Het pand diende voorheen als clubhuis van motorclub Satudarah. De twee verhuisden zaterdag 14 oktober hun spullen naar hun nieuwe 'woning'. Na gesprekken met de gemeente en een sommatie om te vertrekken, wachten de twee nu op wat komen gaat.  

wonen pand verkennerspad 2.jpg

"Tijdens het gesprek bent u verzocht om de locatie te verlaten en zijn de mogelijkheden van daklozen opvang in Gouda aan u kenbaar gemaakt. Wij verzoeken en voor zover nodig sommeren wij u om de locatie uiterlijk op 3 november 2023, om 17u00 te verlaten", zo schrijft de gemeente aan de twee.

De gemeente Gouda is eigenaar van de opstal en bijbehorende grond aan het Verkennerspad 2. Het betreft hier een bedrijfspand in verhuurde staat dat wordt gebruikt als opslagruimte en als fietsenoverslagpunt, aldus de gemeente Gouda. 

"Afgelopen maandag rond half 5 stonden twee vertegenwoordigers van de gemeente en twee agenten voor het hek", zo laten de twee zaterdag weten. "Daar kregen we dezelfde brief nogmaals overhandig in een politie-envelop. De agente vorderde ons om het pand te verlaten. Als we dat niet doen, dan willen ze ons de komende dagen oppakken en vervolgen wegens huisvredebreuk..."

De twee zijn na ruim een maand nog altijd weerbaar, strijdlustig en niet van plan te vertrekken: "Naar onze mening was er geen huisvrede in het pand. Maar zijn wij degenen die hier leegstand hebben geconstateerd en huisvrede hebben gerealiseerd. Het is afwachten. Zo ook om meer te weten te komen over hoe de gemeente haar beleid heeft gevoerd met betrekking tot dit pand en eventuele plannen voor de toekomst.  We hebben daartoe een WOO verzoek ingediend bij de gemeente Gouda..."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.