Kruiswegstaties vanaf maart 2024 niet meer in Sint Janskerk te zien

De Kruiswegstaties van Willem Hesseling zijn vanaf maart 2024 niet meer in de Sint Janskerk te zien. Het bestuur van de Sint Janskerk heeft besloten na afloop van de bruikleenovereenkomst in 2024 de staties niet verder te willen exposeren. Ze hebben er dan 10 jaar een mooie thuisbasis gehad. De staties hangen aan de wanden van de kerk.

"Ook een uiterste poging, benadrukkend dat onze Stichting alle kosten, zorgen en verantwoordelijkheid blijvend zou dragen, heeft niet tot resultaat mogen leiden. Wij als bestuur vinden dat erg jammer. Immers het behoud van deze kunstwerken voor Gouda is ons doel", aldus secretaris Anneke Löwik.

De expositie is door de jaren heen onverdeeld zeer lovend ontvangen, zowel door het publiek alsook door mensen uit de kunstwereld en kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders. Commentaren in het gastenboek variëren van: indrukwekkend, prachtig, ontroerend, aangrijpend, tot tranen toe bewogen, dankbaar en nog talloze andere mooie bewoordingen, zo stelt het bestuur.

Het bestuur kijkt naar de gevolgen hiervan en zoekt naar een duurzame oplossing die recht doet aan de doelstelling van de Stichting, namelijk behoud van deze kunstwerken voor Gouda. "De Stichting staat open voor ideeën van een ieder van u en hoopt dat u mee wilt denken of helpen een oplossing te vinden om deze bijzondere Kruiswegstaties voor Gouda te behouden".

"Wij als bestuur zullen doorgaan met exposities elders en hopen dat toch nog veel mensen van deze kunst kunnen genieten. Gelukkig hebben we een goede plaats kunnen vinden waar de staties opgeslagen kunnen worden als ze niet gëexposeerd worden. Indien iemand ideeën of mogelijkheden ziet voor de toekomst van de staties of indien u mee wilt helpen zoeken naar andere mogelijkheden dan horen we dat graag van u", zo roept Löwik namens het bestuur op.

 

 

 

 

 

 

E annekelowik@gmail.com      


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.