De Goudse Waarden
Advertorial Onderwijs

Laatste dag aanmeldweek bij De Goudse Waarden

Heb jij gekozen voor De Goudse Waarden? Dat vindt de scholengemeenschap heel fijn om te horen. De Goudse Waarden verwelkomt je met open armen! Maar eerst nog even aanmelden. Dat kan deze week, nog tot vandaag Eerste Paasdag.

Aanmelden nieuwe brugklasleerlingen

Aanmelden voor het schooljaar 2024 – 2025 kan in de week van 25 t/m 31 maart. In deze week wordt het aanmeldformulier op de website open gezet en kun je het aanmeldformulier invullen.

Wil je op een andere manier aanmelden? Dat kan ook via de directeur van de basisschool.

Wil je alvast je gegevens achterlaten en een reminder krijgen op het moment dat de inschrijving open gaat? Klik dan op onderstaande knop. Laat hier je gegevens achter en ontvang een reminder

Heb je vragen over het aanmeldformulier?

Stuur dan gerust een mail naar aanmeldingen@degoudsewaarden.nl, bel naar 0182-516077 of kom langs op de  locaties van De Goudse Waarden.

Lees alle informatie over aanmelden, toelating en plaatsing in de schoolwiki.

Landelijke week

Ongeveer 170.000 kinderen in groep 8 van de basisschool moeten zich vanaf maandag inschrijven voor de middelbare school. Voor het eerst is daar een landelijke week voor. Dat moet voorkomen dat kinderen voor de brugklas geen plek op de school van hun voorkeur krijgen.

In het oude stelsel hadden sommige kinderen eerder duidelijkheid over hun advies voor de middelbare school dan anderen. De eersten konden zich alvast inschrijven, waardoor er geen plek meer beschikbaar was voor de laatsten. De aanmeldweek moet dit voorkomen.


Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid