Leer (beter) schaken bij schaakclub Messemaker 1847

Heb je altijd al willen leren schaken, maar is het er nooit van gekomen? Of schaak je regelmatig en ben je klaar voor de volgende stap? Dan kun je terecht bij de Goudse schaakclub Messemaker 1847.

NederlandSchaakt

Messemaker 1847 doet namelijk mee aan een nieuw initiatief: NederlandSchaakt. Dit is een cursus voor volwassen waarin je in zes weken de regels en belangrijkste basisprincipes van het schaakspel leert. Aansluitend kun je meteen meedoen aan je eerste schaaktoernooi.

Ook Gouwenaars met schaakervaring kunnen terecht bij Messemaker 1847. Naast de module ‘Schaken leren’ wordt namelijk ook ‘Beter schaken’ aangeboden. Dit is speciaal gericht om je vaardigheden te verbeteren, zodat je eindelijk je buurman kunt verslaan!

Waarom schaken?

Iedereen kan leren schaken! En je kunt met iedereen schaken. Leeftijd, afkomst of geslacht spelen op het bord allemaal geen rol. Naast een intellectuele work-out is schaken daarom ook de perfecte manier om met nieuwe mensen in contact te komen.

Over de schaakcursus

De trainingen worden gegeven door een ervaren schaaktrainer. Omdat de cursus wordt aangeboden op twee niveaus kan iedereen meedoen! Beide modules bestaan uit zes lessen van 1,5 uur. De module 'Schaken leren' start op 11 september; de module 'Beter schaken' start op 23 oktober. De lessen beginnen telkens om 20u15 in Biljart & Bridge Centrum De Hoog, Nieuwe Gouwe OZ 11b.

Meer informatie is te vinden op de website www.NederlandSchaakt.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:09

Vandaag weer Goudse Kaasmarkt en warenmarkt

Vandaag is er weer een Goudse Kaasmarkt. Dit in combinatie met de warenmarkt. De kazen liggen al klaar. De vele bezoekers en toeristen komen er aan. De Goudse Kaasmarkt is er tot eind augustus en op iedere donderdag van 10u00 tot 12u30 kaasmarkt.

Weer in Gouda vandaag 08:56

Komende dagen meer zon en zeer warm

We zijn vertrokken voor een aantal ronduit zomerse dagen met flink wat zon en vanaf morgen regionaal ook tropische temperaturen. In de loop van zaterdagmiddag neemt vanuit het zuidwesten de kans op onweer toe.

Algemeen gisteren 19:00

Vuurkorven en barbecue: houd het fijn voor de buren

Het wordt zomers weer de komende dagen. Een barbecue of vuurkorf zorgt al snel voor een gezellige sfeer, maar helaas zitten er schadelijke stoffen in de rook. Wil je toch stoken? Houd dan met een aantal zaken rekening. Waaronder je buren.

Vastgoed gisteren 18:57

Gouda krijgt bijna drie ton euro aan subsidie voor restauratie Stadhuis

Ook in 2024 verstrekt de provincie weer subsidie aan Zuid-Hollandse rijksmonumenten die toe zijn aan restauratie. 16 Aanvragers kunnen alvast aan de slag met (verder) herstel van hun rijksmonument. Er was dit jaar €3,55 miljoen beschikbaar. Daarvan krijgt Gouda voor de restauratie van het stadhuis een bedrag van 298.651,-.