Gemeente Gouda

Leerlingen Coornhert maken glossy Willens & Wetens

Voor het 1000-jarig bestaan van de Willenspolder maakten leerlingen van het Coornhert Gymnasium een heuse glossy: 'Willens & Wetens'. Dinsdag namen de wethouders Thierry van Vugt en Michel Klijmij-Van der Laan de mooie glossy van de leerlingen in ontvangst.

"Niet alleen geschiedenis maar ook het heden met de inwoners van nu van Achterwillens en Oost. Inclusief recepten!", zo reageerde wethouder Klijmij-Van der Laan.

"Knap stuk werk!", aldus wethouder Van Vugt.

Profielwerkstuk

De leerlingen van het Coornhert gymnasium hebben de glossy Willens&Wetens gemaakt als profielwerkstuk. Gouda vierde dit jaar de 750 jaar stadsrechten en in de aanloop ontdekte het kernteam Netwerk Achterwillens dat de polder Willens al veel langer bestaat: zo’n duizend jaar.

Vanuit Netwerk Achterwillens is samenwerking gezocht met de wijkteams Oost en Goverwelle en Petra de Wit bedacht het verhaal van de jarige polder te laten vertellen door jongeren van het Coornhert gymnasium. Dat vanuit de gedachte ‘Geef Gouda door’. Samen met wijkteam Oosterwei en met steun van GoudApot is het glossy mogelijk gemaakt.

Wijkkrant

De naam “Willens&Wetens” was de naam van de wijkkrant Achterwillens tot 2015. Wijkkrant bezorger Anton Moons was destijds de bedenker van die naam. Inmiddels is het glossy in vijfduizend exemplaren verspreid over beide wijken en ook online te lezen: Willens&Wetens. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.