Fairtrade Gouda
Advertorial Fairtrade Gouda

Leerlingen Driestar kiezen voor eerlijke kleding

Leerlingen van scholengemeenschap Driestar hebben zich de afgelopen weken sterk gemaakt voor de verkoop van eerlijke kleding. Zij deden dat samen met Fairtrade Gouda en het vrijwilligerscentrum Samen voor Goud.

Fair Fashion

Tijdens een speciale markt in hun school konden zo’n 150 scholieren kiezen uit diverse projecten ter vervanging van hun verplichte maatschappelijke stage.

Een groepje leerlingen koos voor het project Fair Fashion van Fairtrade Gouda. Deze organisatie stelde twee begeleiders beschikbaar. De groep verdiepte zich in eerlijke en duurzame kleding en organiseerde een ruilbeurs, gehouden in de school aan de Burgemeester Jamessingel.

Ruilobject

Mede-scholieren konden kleding inleveren om te dienen als ruilobject. Dat gebeurde onder meer tijdens de pauzes op school.

Er was voldoende belangstelling voor deze ruilbeurs. Toch was er nog kleding over. Die gaat in overleg met vertegenwoordigers van die organisaties naar Terre des Hommes in Gouda en Woord en Daad in Waddinxveen.


Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.