Lennart van Gastel

Lennart van Gastel: 'Vidocq past helemaal in ons straatje'

"Vidocq past helemaal in ons straatje", zo zegt horecaondernemer Lennart van Gastel. Zoals bekend gaat Gouda Gastvrij, de horecaholding van Van Gastel, Eetcafe Vidocq en Barretje Vidocq van de huidige eigenaar Alex de Kock  overnemen. Dat gebeurt per 1 januari 2024. En dat doet Van Gastel samen met Nick de Bruin, zijn medewerker in Keck, LF Gouda en het Goudse Stadhuis.

horeca sharon en lennart van gastel.jpg

"Ik heb al een tijdje een oogje op Vidocq. Dat heb ik een aantal jaren geleden al eens tegen Alex gezegd. Toen was de tijd er nog niet rijp voor. Ik heb Alex gevraagd een seintje te geven, als dat wel het geval zou zijn. Dat heeft hij gedaan. Alex is nu 56 jaar en zit al lang in de horeca. Zo is het gaan lopen. En dit is het moment", aldus Van Gastel.

Vidocq komt daarmee in de holding Gouda Gastvrij van Sharon en Lennart van Gastel. Het imperium van het Goudse ondernemersechtpaar Sharon en Lennart van Gastel breidt daarmee steeds verder uit. Na het Bespaarhuis (financieel advies en verzekeringen), Museumcafé Gouda, restaurant LF Gouda, De Fondue Fabriek, Keck, boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda, restaurant LIZZ (wat onlangs een Michelinster binnenhaalde) en Stadhuis Gouda gaan de Van Gastels nu ook eetcafé en barretje Vidocq exploiteren. 

"Alle zaken hebben een uitgesproken en op zichzelf staand concept. Alles zaken hebben een eigen stijl, een eigen uitstraling en een eigen gevoel. Zo ook Vidocq. Het is een icoon van de stad Gouda en van de Goudse horeca. Volgend jaar bestaat Vidocq 45 jaar. Vidocq is daarmee een van de oudste restaurants van Gouda."

"Voor ieders geruststelling: we gaan niets aan Vidocq veranderen", zo benadrukt Van Gastel. "Bij Vidocq weet je wat je krijgt. Al jaren. Vidocq voert al sinds mensenheugenis dezelfde kaart, met nagenoeg dezelfde gerechten. Die bij een ieder bijzonder goed in de smaak vallen. Zo ook het interieur. Vidocq is een merk. Dat laten we zo."

"Wel is het zo dat Vidocq nu bij Gouda Gastvrij gaat horen", zo gaat Van Gastel verder. "Op het hoofdkantoor lopen negen mensen rond met ieder hun specialiteit. En die specialisten laten we regelmatig naar alle zaken kijken. Zo nemen we ook Vidocq onder de loep. En belichten we ook de kaart. Maar dat zal wellicht een kwaliteitsverbetering betekenen. Want dat kan natuurlijk wel. We hebben bij restaurant LIZZ iemand met een Michelinster rondlopen. Die kwaliteit voegen we toe."

Van Gastel spreekt van een hecht team bij Gouda Gastvrij. Een team waarin hij zelf een kleine rol speelt, zegt hij zelf. "Ik regel, ik organiseer en breng mensen bij elkaar. En we bieden onze mensen kansen. Zo gaat Nick de Bruin Vidocq runnen. Nick is met zijn 27 jaar een jonge ondernemer. Maar hij loopt al weer enige tijd mee in het Goudse. Bovendien komt hij uit een horeca-familie, die het Waddinxveense Akkeroord hebben gehad. Het is hem met de paplepel ingegoten..."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.