Rabobank Hollandse IJssel

Let op! Oplichters doen zich voor als ‘behulpzame’ bankmedewerkers

Let op! Oplichters doen zich voor als een ‘behulpzame’ bankmedewerker bellen op en komen langs, met name bij senioren. Geef nóóit de betaalpas en pincode af. Waarschuw jouw familie, vrienden en kennissen. Zo waarschuwt de Rabobank Hollandse IJssel.

rabobank oplichters betaalpas en pincode.jpg

Bank-aan-huis fraude

Een bankmedewerker die belt om te vertellen dat er verdachte dingen gebeuren op je rekening. En die dan een afspraak maakt om thuis langs te komen om het probleem op te lossen. Dat klinkt heel behulpzaam - zeker als de medewerker lijkt te bellen vanaf het nummer van Rabobank. Toch is het reden om heel alert te zijn. Er zijn namelijk oplichters actief die op deze manier gegevens stelen en zo je rekening plunderen of misbruiken.

Blijf alert

Rabobank belt je nooit ongevraagd om langs te komen aan huis. Word je gebeld en vertrouw je het niet? Denk dan aan deze tips:

Geef geen codes door aan de telefoon. Bijvoorbeeld je pincode of codes van de Rabo Scanner.
Geef geen codes door via een website die je naar aanleiding van het telefoontje doorgestuurd krijgt.
Geef je betaalpas of Rabo Scanner niet af, ook niet als deze kapot lijkt.
Moet je de pas ooit vervangen of vernietigen? Doe dat zelf: knip midden door de goudkleurige chip, en gooi de pas zelf weg.
Vraag gerust de naam van de medewerker die belt. Hang op en bel daarna zelf met de bank. Doe dit op het algemene nummer, niet op nummers die je ontvangt naar aanleiding van het eerste telefoontje.

Ken je mensen die zelf niet zo handig zijn met computers? Waarschuw ze dan voor deze vorm van oplichting.

Ook kunnen ze proberen om je op afstand op te lichten, dus zonder langs te komen. In dat geval heb je te maken met bankhelpdeskfraude.

Misbruik melden

Ben je slachtoffer van bank-aan-huis fraude? Meld dit dan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gezondheid en welzijn vandaag 09:22

Wanneer ben jij aan de beurt?

60-plussers, de griepprik groep en mensen met een hoger medisch risico worden nu uitgenodigd voor de Corona herhaalprik. Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Weten welk geboortejaar aan de beurt is? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/herhaalprik

Calamiteiten vandaag 09:00

Politie schrijft zestien boetes uit bij bromfiets controle aan Ronsseweg

Agenten van politie Basisteam Gouda hebben donderdagmorgen aan de Ronsseweg een zogeheten MONO en bromfietscontrole gehouden. MONO rijden, dat is ongestoord, zonder afleiding van je mobiele telefoon, onderweg zijn. Met deze controles wil de politie de kans op ongelukken verkleinen.