Jaap van Dam
Advertorial Natuur en recreatie

Leuke, leerzame, spannende natuuractiviteiten in Week van de Biodiversiteit!

Vind je een mooie, biodiverse natuur en een prettig microklimaat in Gouda belangrijk? Doe dan van 25 mei tot en met 2 juni mee met de vele gratis natuuractiviteiten in de Week van Biodiversiteit in Gouda.

dier vogel ijsvogel.jpg

Klimaat in de stad

Een gezonde natuur met veel verschillende planten en dieren is niet alleen heel goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen, maar ook voor het klimaat in de stad.

Op de 'Internationale Dag van de Biodiversiteit' op 22 mei staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. In het verlengde hiervan organiseren KNNV Natuurvereniging Gouda e.o. en IVN IJssel en Gouwe samen met de gemeente een speciaal op Gouda afgestemde Week van de Biodiversiteit. Dit doen wij door diverse natuuractiviteiten in Gouda te organiseren.

dier vlinder Oranjetipje Foto Jan-Willem Hoogendoorn.JPG

Natuuractiviteiten

Wie meer wil leren over de verscheidenheid aan planten- en diersoorten van Gouda kan in de Week van de Biodiversiteit aansluiten bij een van de leuke natuuractiviteiten.

Zo trappen de tuinambassadeurs de week af op de kinderboerderij om tips te geven over wat je zelf in je eigen tuin kunt doen. Ook zijn er verschillende avondexcursies bij te wonen zowel in de binnenstad als in de Goudse groengebieden. Op vrijdagavond kun je langsgaan bij het gezellige biodiversiteit- en nachtvlindercafé waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt luisteren naar een aantal flitspresentaties over biodiversiteit. Ook de gemeente zal hier iets vertellen over haar plannen op het gebied van biodiversiteit in Gouda.

Speurtocht

De Week van de Biodiversiteit eindigt op 2 juni met een spannende natuur speurtocht voor ouders met kinderen. Aanmelden voor de activiteiten is niet nodig en de activiteiten zijn geheel gratis.

Benieuwd geworden naar het gehele programma? Kijk dan op de website van de natuurverenigingen KNNV Natuurvereniging Gouda e.o. en IVN IJssel en Gouwe of volg de berichten op onze socials. Een overzicht van alle activiteiten is ook te vinden in de flyer van de Week van de Biodiversiteit.

Websites: https://gouda.knnv.nl/  en https://www.ivn.nl/afdeling/ijssel-en-gouwe/


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.