Libertum zoekt bruikleengevers
Vanwege de opheffing van Libertum, opvolger van het voormalige Verzetsmuseum Zuid-Holland, worden bruikleengevers die in het verleden een of meer items in bruikleen hebben gegeven en nog niet benaderd zijn door Libertum, verzocht zich te melden. Indien men de bruikleenitems terug wil.
Op vertoon van de originele bruikleenakte spant Libertum zich in om betreffende bruikleengoederen terug te geven. Het betreft met name bruiklenen uit de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.
Hoewel de bij Libertum bekende bruikleengevers al direct zijn benaderd, plaatst de organisatie voor de volledigheid dit bericht ten behoeve van bruikleengevers, waarvan de adres- en/of contactgegevens niet meer overeenstemmen met de huidige bereikbaarheidsgegevens door verhuizing of anderszins.
De collectie van Libertum omvat een veelheid aan historische documentatie, schilderijen en stukken die te maken hebben met de oorlogshistorie van Midden-Holland. Items die specifiek tot het Gouds erfgoed te rekenen zijn worden overgedragen aan respectievelijk het Streekarchief en Museum Gouda. Daarbij hoort expliciet ook Joods Gouds erfgoed.
De overige stukken worden overgedragen aan onder meer het NIOD, Museum Bronbeek in Arnhem (stukken uit de Indonesische periode), Museum Huis Doorn en andere gespecialiseerde musea. Op die manier blijven
de stukken behouden en toegankelijk voor het publiek.
Bruikleengevers kunnen zich melden bij Albert Struijk, bestuurslid van Libertum, via info@libertum.nl