Bestelbijdeauteur

Loes en Nienke Vork lanceren vernieuwend platform met bijzondere boeken

Het online boekenplatform Bestelbijdeauteur.nl wordt vrijdagavond 19 april officieel aan de lezers gepresenteerd. Daarmee pakt het platform een taak op die media en boekhandels laten liggen.

In eigen beheer

In Nederland worden steeds meer boeken in eigen beheer uitgegeven. De kwaliteit van deze boeken neemt toe. Toch zijn deze boeken nauwelijks te vinden in de media en boekhandels. ‘De auteurs hebben geen marketingmachine achter zich en zijn daardoor letterlijk onzichtbaar voor de lezer. Daar brengen wij nu verandering in’, aldus initiatiefnemer Loes Vork. ‘We bedienen een groep auteurs waar boekhandels en uitgevers niets mee kunnen.’

Verborgen parels

Bestelbijdeauteur.nl maakt de verborgen pareltjes vindbaar en zichtbaar. Het online boekenplatform toont boeken die men elders niet ziet, zoals boeken over bijzondere onderwerpen, boeken in kleine oplages en boeken door onbekende auteurs. Het platform biedt plaats aan alle mogelijke soorten boeken, voor alle leeftijden en in alle genres. Het zijn boeken die de lezer rechtstreeks bij de auteur bestelt.

Persoonlijk contact met auteur

Auteurs hebben baat bij het platform omdat hun boeken daardoor gevonden worden door lezers buiten het eigen netwerk. Bovendien verdienen auteurs meestal meer per boek als ze het zelf verkopen, of ze nu zelf uitgeven of via een uitgeverij. Het platform brengt de lezer dichterbij de auteur. Zo kan er gevraagd worden om een handtekening of een persoonlijke opdracht. Vaak wordt het boek met extra aandacht ingepakt en verzonden.

boeken bestel bij de auteur loes nienke vork.jpg

Moeder en dochter

Bestelbijdeauteur.nl is het initiatief van Loes en Nienke Vork, moeder en dochter, genomen vanuit hun gezamenlijke maatschappelijke drijfveer. Loes Vork (1969) is neerlandica, ondernemer en auteur. Nienke Vork (2001) combineerde de bouw van het platform met haar afstuderen bij de opleiding Ondernemerschap aan De Haagse Hogeschool. De vrouwen delen een grote liefde voor boeken, lezen en marketing.

Auteur verdient meer

Auteurs betalen een klein eenmalig bedrag voor de vermelding van een boek op het platform. ‘We hebben dit bedrag zo laag mogelijk gehouden en we werken bewust niet met commissie per verkocht boek of abonnementen, omdat we vinden dat auteurs meer aan hun boeken zouden moeten verdienen’ aldus Loes Vork.

Oplossing beperkte ruimte boekhandel en uitgever

‘Er zijn veel zelfverkopende auteurs. Sommige daarvan zitten bij een uitgeverij, andere geven zelf uit. Boekhandels hebben beperkte ruimte en worden daardoor gedwongen te kiezen voor boeken voor het grotere publiek. En uitgevers worden overspoeld door manuscripten waar ze niet allemaal in kunnen investeren. Ons platform biedt een oplossing voor de boeken die hierdoor tussen wal en schip vallen, maar wel het lezen waard zijn.’


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.