Gemeente Gouda, Astrid den Haan
Advertorial Sport en recreatie

Lokaal initiatief biedt bewoners azc Gouda buitensport aan op locatie

Vanaf nu staat er ook een Gymboxx bij het azc aan de Molenwiek. Een Gymboxx is een zeecontainer die verbouwd is tot een mobiele buitensportschool. Hiermee hebben nog meer mensen de mogelijkheid om te sporten.

Zinvolle dagbesteding

Behalve op GoudAsfalt staat er nu ook een Gymboxx bij het azc aan de Molenwiek in Gouda. De komst van de Gymboxx is een waardevolle aanvulling voor het azc. Het is belangrijk dat de bewoners een zinvolle dagbesteding geboden wordt, en sporten is daar een prima voorbeeld van. Zeker nu het langzamerhand mooier weer begint te worden.

Jelle Rietveld

De komst is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Jelle Rietveld, azc Molenwiek, gemeente Gouda en SPORT•GOUDA. Gouwenaar Jelle Rietveld nam het initiatief tot de plaatsing van de Gymboxx nadat hij daar met vertegenwoordigers van het COA over in gesprek was geraakt. Jelle is de bedenker van de Gymboxx en plaatste er enkele jaren geleden al een op Goudasfalt. Enkele honderden Gouwenaars maken daar regelmatig gebruik van en inmiddels staan er al meerdere in Nederland. 

Enkele bewoners van het azc zijn opgeleid om als begeleider bij de buitensportschool actief te zijn. Wethouder Michiel Bunnik is blij met de komst van deze sportvoorziening: “Als gemeente vinden wij het belangrijk dat alle inwoners van onze stad de kans hebben om te sporten en om voldoende te bewegen. Daarom is het heel fijn dat dit is gelukt dankzij een mooie samenwerking met het COA, een lokale ondernemer en SPORT.GOUDA."


Meer nieuws

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.