Lopers AV Gouda brengen Vrijheidsvuur naar Gouda

De bevrijdingsvuurestafette brengt al hardlopend in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur van Hotel de Wereld in Wageningen naar het Stadhuis van Gouda. Het bestuur van stichting 4 en 5 mei Gouda houdt op 5 mei een Vrijheidsontbijt en een feestelijk onthaal (rond 09u00) van de lopers van AV Gouda met het Vrijheidsvuur.

Hotel de Wereld

Bij Hotel de Wereld in Wageningen wordt om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Het tijdstip van het ontsteken markeert de overgang van het herdenken op de Nationale Herdenkingsdag naar het vieren van de vrijheid op Bevrijdingsdag. 

Het ontsteken van het Bevrijdingsvuur gebeurt traditioneel bij Hotel de Wereld. In dit hotel werden op 5 mei 1945 de onderhandelingen gevoerd over de overgave van de Duitse troepen in de dan nog bezette gebieden van ons land. Voor het hotel werd gekozen omdat het op het toenmalige front lag. Een dag later werd het capitulatiedocument ondertekend in de aula van de landbouwhogeschool in Wageningen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Sport vandaag 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.