Maak Gouda Duurzaam
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Maak Duurzaam Gouda met 5 infostands bij Nieuwjaarsbijeenkomst

Maak Gouda Duurzaam is vandaag, donderdag 19 januari, sterk vertegenwoordigd bij de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Gouda in het Stadhuis op de Markt. En wel met vijf infostands. "Wij van Maak Gouda Duurzaam willen graag met inwoners in contact komen en staan daarom met vijf infostands op de eerste verdieping tijdens die bijeenkomst", zo laat Yvonne Metaal van Maak Gouda Duurzaam weten. "Hebben inwoners nog goede ideeën?  Kom langs! We geven ook energiebesparende producten weg!"

Yvonne Metaal, communicatieadviseur energietransitie, klimaatadaptie en groen, somt op waar Maak Gouda Duurzaam de aandacht op wil vestigen:

"Klimaatbestendig Gouda: regentonnen met korting aanschaffen/groen dak aanleggen met subsidie

Groen Moet Je Doen projecten: neem een stukje gemeentegroen in beheer en maak het mooier dan het was.                 

Grijs wordt groen: geef door aan de gemeente waar er tegels uit kunnen en er groen voor in de plaats kan komen, daar gaat de gemeente dan alles aanleggen.                     

Besparen met behulp van kleine maatregelen en 16 energie-bespaartips (je maakt kans op gratis energiebesparende producten)

Energie wijkaanpak voor de verkenningsblokken en de energietransitie in de stad".

Verduurzaming Gouda

Wellicht staan de datum en tijd al in je nieuwe agenda: op donderdag 19 januari 2023 houdt de gemeente Gouda de nieuwjaarsbijeenkomst. En wel van 16u00 tot 18u30 in het stadhuis op de Markt. Iedereen is weer van harte welkom om aanwezig te zijn. 

“We hebben een prachtig jaar achter de rug. Een jaar waarin we vierden dat we als stad 750 jaar bestaan. Het is enorm belangrijk dat we elkaar blijven opzoeken. Juist nu we samen voor grote uitdagingen staan met de komst van nieuwe Gouwenaars, de verduurzaming van Gouda en hoge energiekosten. We luiden het nieuwe jaar daarom graag samen met jullie in”, aldus Burgemeester Pieter Verhoeve.

gouda nieuwjaarsreceptie 2022.jpg

Programma

Donderdag 19 januari 2023
16u00-18u30
Stadhuis op de Markt

16.00 uur

Inloop en ontmoeten

 

Informatiemarkt en muziekoptredens

16.45 uur

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Verhoeve

 

Stadsdichter Jeffrey van Geenen

17.00-18.30 uur 

Ontmoeten, informatiemarkt en muziekoptredens


Informatiemarkt
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst is op een aantal plekken in het stadhuis informatie te vinden over:

  • De nieuwe bestemming van het stadhuis
  • Hoe je je eigen huis kunt verduurzamen met tips over kleine en grote maatregelen
  • Hoe je kan bijdragen aan een groener Gouda
  • Hoe je kan meehelpen om de gevolgen van de klimaatverandering te verkleinen
  • Vrijwilligerswerk en het werkcafé
  • Livemuziek van de Garenspinnerij

Op de frontfoto: Susan Groeneveld (links) en Yvonne Metaal van Maak Gouda Duurzaam.


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 19:48

Gaslekkage ontdekt onder water aan Turfmarkt

In het water aan de Turfmarkt is woensdagmiddag rond 17u40 een gaslekkage ontstaan. Nadat passanten bubbels hadden gezien in het water werd de brandweer opgeroepen om onderzoek te verrichten. Door de brandweer zijn meerdere metingen verricht waaruit duidelijk werd dat het om een gaslekkage gaat.

4 en 5 mei gisteren 18:53

Rondleiding ‘Gouda in de oorlog’ op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Theater gisteren 18:49

Ex-profvoetballer Eljero Elia geeft masterclass in schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

4 en 5 mei gisteren 18:44

Bevrijdingsdag in Gouda volop activiteiten

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. En wel op de Goudse manier: samen. Wandel mee voor vrijheid en vrede, bezoek de expositie ‘Wat betekenen mensenrechten voor jóu?’ en ga kijken en luisteren bij Goudse organisaties die zich inzetten voor vrijheid, vrede en gastvrijheid. Iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis.