Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Maar waar is de Stadssleutel van Gouda?

Het carnaval barst vandaag los. Zo ook in Gouda. Maar om het carnavalsfeest in Pijpenburg officieel te openen, is er wel een officiele handeling nodig: de overhandiging van de Stadssleutel van Gouda door de (loco-)burgemeester aan Prins Johnny der Marktzotten. Maar waar is de Stadssleutel van Gouda eigenlijk? 

carnaval stadssleutel vitrine kastje tekst.JPG

Startsein

Met de overdracht en overhandiging van de Stadssleutel van Gouda draagt de (loco)burgemeester het bestuur van de stad een aantal dagen over aan de Goudse Prins Carnaval. Hiermee wordt het startsein gegeven voor het carnavalsfeest in Pijpenburg.

De Stadssleutel van Gouda hangt normaal gesproken in Cafeetje Heeeurlijk. En wel in een gesloten vitrine-kastje aan de wand achterin de zaak. Maar daaruit is de sleutel onlangs weggehaald/gestolen. En daarbij is grof geweld gebruikt. Het glasplaatje in het vitrine-kastje is daarvoor kapot geslagen.

Een grap? Bij Carnavalsvereniging De Marktzotten weten ze van niets. Lizette Oudijk van Cafeetje Heeeurlijk weet ook van niets. "Geen idee schat. Hij is nog niet terug...", zo komt Lizette heeeurlijk uit de hoek.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en waar De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.