Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Maar waar is de Stadssleutel van Gouda?

Het carnaval barst vandaag los. Zo ook in Gouda. Maar om het carnavalsfeest in Pijpenburg officieel te openen, is er wel een officiele handeling nodig: de overhandiging van de Stadssleutel van Gouda door de (loco-)burgemeester aan Prins Johnny der Marktzotten. Maar waar is de Stadssleutel van Gouda eigenlijk? 

carnaval stadssleutel vitrine kastje tekst.JPG

Startsein

Met de overdracht en overhandiging van de Stadssleutel van Gouda draagt de (loco)burgemeester het bestuur van de stad een aantal dagen over aan de Goudse Prins Carnaval. Hiermee wordt het startsein gegeven voor het carnavalsfeest in Pijpenburg.

De Stadssleutel van Gouda hangt normaal gesproken in Cafeetje Heeeurlijk. En wel in een gesloten vitrine-kastje aan de wand achterin de zaak. Maar daaruit is de sleutel onlangs weggehaald/gestolen. En daarbij is grof geweld gebruikt. Het glasplaatje in het vitrine-kastje is daarvoor kapot geslagen.

Een grap? Bij Carnavalsvereniging De Marktzotten weten ze van niets. Lizette Oudijk van Cafeetje Heeeurlijk weet ook van niets. "Geen idee schat. Hij is nog niet terug...", zo komt Lizette heeeurlijk uit de hoek.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.