Manon Julicher niet verkozen tot Beste NS-Treinomroeper

Kim Verhees is De Beste Treinomroeper van 2023. Na een spannende strijd kreeg zij van het Nederlandse publiek de meeste stemmen. Met haar duidelijke en heldere omroep wilde Kim reizigers stimuleren om de wereld wat vrolijker te maken. Naast Kim dongen nog drie kandidaten mee naar de titel, waaronder de Goudse Manon Julicher. 

Stemmen
De video’s van de vier kandidaten werden in totaal 45.000 keer bekeken. Stemmen kon online van 20 tot en met 28 juni. Maar liefst 1.800 kijkers brachten op YouTube een stem uit. Kim kreeg 49% van de stemmen op haar naam.

Op YouTube maakte NS Weekly Kim bekend als winnaar:

 

Genomineerden
De andere genomineerden waren Raymond Lorié, Sasha Hajdún en Manon Julicher. Zij werden geselecteerd uit tientallen aanmeldingen. Onze conducteurs Saskia Kuiper, Stefan Janssen en Jan Vis stonden deze kandidaten vol enthousiasme bij. Zij hebben de kandidaten persoonlijk begeleid en alle kneepjes van het omroepen bijgebracht. Alle drie de kandidaten kozen voor een andere insteek van hun omroepbericht, Raymond benadrukte leuke bezienswaardigheden, Sasha koos voor een informerend bericht en Manon riep op tot oog voor elkaar.

In deze eerste aflevering van De Beste Treinomroeper van 2023 mocht de Goudse Manon Julicher het spits afbijten. Krijgt ze haar zenuwen onder controle? 

Manon reist dagelijks op en neer van Gouda naar Den Haag waar ze werkt in de Tweede Kamer. Samen met haar vriendin verhuisde ze een jaar geleden van Utrecht naar Gouda. Haar vriendin speelt in het eerste vrouwenteam van de voetbalclub Jodan Boys. Manon is daar omroeper bij de wedstrijden van de vrouwen. Ook is ze te horen bij de lokale omroep Gouwestad.

Groot publiek
Dagelijks nemen gemiddeld één miljoen mensen de trein en in één trein zitten al gauw een paar honderd reizigers. Dat is dus een groot publiek voor de omroep. De conducteur geeft een eigen invulling aan de omroep, natuurlijk zonder daarbij het belang van correcte informatie voor reizigers uit het oog (oor) te verliezen. Naast de omroep is de conducteur gastvrij en is verantwoordelijk voor het vertrekproces, service verlenen aan reizigers en controle van vervoerbewijzen.

320 conducteurs gezocht 
Met deze wedstrijd wil NS aandacht vragen voor het vak van conducteur en is NS op zoek naar nieuwe collega’s. Op dit moment heeft NS 320 vacatures voor conducteur, vooral in de regio’s  Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De opleiding tot conducteur duurt gemiddeld 13-15 weken. NS vergoedt de opleiding en al tijdens de opleiding ontvangen de conducteurs-in-opleiding salaris.

Bij NS zijn ze op zoek naar conducteurs voor op haar treinen. Wil jij naast omroepheld ook kaartjesheld en serviceheld worden? Word jij de nieuwste NS-collega! Kijk voor carrièremogelijkheden op www.werkenbijns.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.