De Goudse Waarden

Mark Hagenaars grijpt net naast titel Filmleraar van het jaar

Dorien Nannes en Maud Jacobs zijn Filmleraar van het Jaar 2022 geworden. Zo is woensdag door Netwerk Filmeducatie bekend gemaakt. Genomineerde Mark Hagenaars, geschiedenisleraar op De Goudse Waarden en Filmleraar van Zuid-Holland, greep net naast de hoofdprijs.

De jury was desondanks vol lof over zijn werk: “Mark laat zijn leerlingen de straat op gaan, naar het lokale museum of archief, en terugkomen met een reportage waarin ze reflecteren op de economische, politieke en religieuze betekenis van een historisch object. Met originele en verfrissende opdrachten maakt hij geschiedenis tastbaar en relevant en laat hij leerlingen denken in bewegend beeld en geluid.”

Mark Hagenaars is in Nederland vooral bekend door zijn YouTube-kanaal Geschiedenis in Beweging. Aanvankelijk waren zijn filmpjes bedoeld voor zijn eigen leerlingen. Inmiddels heeft hij duizenden abonnees door heel Nederland, waaronder ook veel geïnteresseerde volwassenen en leraren in opleiding.

dgw filmleraar van het jaar 2022.jpg

Op de foto Mark Hagenaars (tweede van rechts) met Peter van Dijk (voorzitter College van Bestuur en directeur locatie Heemskerkstraat) en Nathan en Stefan (leerlingen klas 6V)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.