De Goudse Waarden

Mark Hagenaars grijpt net naast titel Filmleraar van het jaar

Dorien Nannes en Maud Jacobs zijn Filmleraar van het Jaar 2022 geworden. Zo is woensdag door Netwerk Filmeducatie bekend gemaakt. Genomineerde Mark Hagenaars, geschiedenisleraar op De Goudse Waarden en Filmleraar van Zuid-Holland, greep net naast de hoofdprijs.

De jury was desondanks vol lof over zijn werk: “Mark laat zijn leerlingen de straat op gaan, naar het lokale museum of archief, en terugkomen met een reportage waarin ze reflecteren op de economische, politieke en religieuze betekenis van een historisch object. Met originele en verfrissende opdrachten maakt hij geschiedenis tastbaar en relevant en laat hij leerlingen denken in bewegend beeld en geluid.”

Mark Hagenaars is in Nederland vooral bekend door zijn YouTube-kanaal Geschiedenis in Beweging. Aanvankelijk waren zijn filmpjes bedoeld voor zijn eigen leerlingen. Inmiddels heeft hij duizenden abonnees door heel Nederland, waaronder ook veel geïnteresseerde volwassenen en leraren in opleiding.

dgw filmleraar van het jaar 2022.jpg

Op de foto Mark Hagenaars (tweede van rechts) met Peter van Dijk (voorzitter College van Bestuur en directeur locatie Heemskerkstraat) en Nathan en Stefan (leerlingen klas 6V)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.