De Goudse Waarden
Advertorial Onderwijs

Meer mogelijkheden vmbo-leerlingen door samenwerking Yuverta en De Goudse Waarden

Yuverta christelijke vmbo Gouda en CSG De Goudse Waarden gaan vanaf schooljaar 2023-2024 intensief met elkaar samenwerken. Dit betekent dat zij gezamenlijk een breed en duurzaam onderwijspakket aanbieden aan basis- en kaderleerlingen van het vmbo.

Profielen

Leerlingen kunnen straks kiezen uit heel veel profielen: Zorg en welzijn (Z&W), Groen, Dienstverlening en producten (D&P), Bouwen, wonen en interieur (BWI), Produceren, installeren en energie (PIE), Mobiliteit en transport (M&T) en Future. Zo krijgen ze optimale kansen om die richting te kiezen die het beste bij hen past. 

Door de samenwerking willen beide scholen samen een breed aanbod van vmbo- profielen voor de lange termijn garanderen. De verwachting is dat de samenwerking leidt tot een betere spreiding van leerlingen. De afgelopen jaren schommelde het leerlingaantal op beide scholen. Beide scholen zijn gebaat bij een stabiel aantal leerlingen om ook in de toekomst goed onderwijs met een breed pakket aan te blijven bieden. 

Eigen identiteit

Beide scholen blijven zelfstandige, wendbare organisaties die vanuit hun eigen identiteit en flexibiliteit staan voor kleinschalig onderwijs. Zowel Yuverta als CSG De Goudse Waarden houden hun eigen locatie met eigen  medewerkers en werken er continu aan goed aan te sluiten bij de nieuwste ontwikkelingen in mbo en het regionale bedrijfsleven.

Door intensief samen te werken kunnen beide scholen werken aan een stabiele instroom van leerlingen. Deze samenwerking betekent allereerst dat de leerlingen op beide scholen in leerjaar 1 en 2 met alle profielen van beide scholen zullen kennismaken. Na leerjaar 2 kan een leerling overwegen om op de eigen school te blijven of over te stappen naar de andere school als één van de profielen daar beter bij hem of haar past. 

Eerste keuze

Daarnaast betekent de samenwerking dat de scholen samen alle basis- en kaderleerlingen een plek zullen geven. Misschien niet op de school van eerste keuze. Als er dit jaar meer dan 100 leerlingen zich aanmelden voor een basis- of kader-opleiding op Yuverta, dan zal er namelijk geloot worden. Uitgelote leerlingen kunnen echter altijd terecht op De Goudse Waarden, zodat ook zij aan het brede basisprogramma kunnen deelnemen en vanaf het derde leerjaar op hun school van keuze verder kunnen gaan.

Verschuift de groei zich in de toekomst richting De Goudse Waarden, dan zal mogelijk gekozen worden voor een capaciteitsbeperking op die school.

Voor GL/TL-leerlingen is er noch op Yuverta, noch op De Goudse Waarden een capaciteitsbeperking.

Meer informatie over de toelatingsprocedure op Yuverta: https://www.yuverta.nl/vmbo/scholen/chr.-vmbo-gouda/aanmelden/ Daar is de aanmeldprocedure te downloaden.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.