Museum Gouda

Merel IJsbrandy nieuw hoofd Bedrijfsvoering Museum Gouda 

Merel IJsbrandy (1985) is per 1 januari 2023 als Hoofd Bedrijfsvoering het team van Museum Gouda komen versterken.   

De afgelopen tijd was Merel IJsbrandy Hoofd Bedrijfsvoering bij Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten, waar zij verantwoordelijk was voor onder meer de fondsenwerving, ICT, relatiebeheer en financiën. Daarnaast coördineerde ze de logistiek rondom de openstelling en de publieksbegeleiding van kasteel en landgoed en gaf ze leiding aan verschillende teams met vrijwilligers. 

museum gouda merel ijsbrandy.jpg

Merel IJsbrandy over haar komst naar Museum Gouda: “Museum Gouda is een bijzonder museum met een prachtige diverse collectie. Ik kijk er enorm naar uit om hier met de medewerkers en vrijwilligers aan bij te dragen.”

Femke Haijtema, directeur-bestuurder van Museum Gouda is enthousiast: "Merel heeft al uitgebreide ervaring in deze veelzijdige rol en beschikt bovendien over een ondernemende instelling. We zijn blij dat zij samen met ons de ambitieuze koers van Museum Gouda kan voortzetten!" 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.