Advertorial Onderwijs

Met Future heeft De Goudse Waarden de opleiding van de toekomst

Future, de nieuwste opleiding van De Goudse Waarden, is bedoeld voor leerlingen met vmbo-advies die graag op ontdekking gaan en aan de slag willen met nieuwe technologie of creatief kunnen denken. Je komt er veel van te weten bij het Open Huis op vrijdag 3 februari, van 18u30 tot 20u30, op De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat.    

dgw future klas leerlingen.jpg

Wat ga je leren?

De opleiding Future vindt plaats in leerjaar 1 en 2 van het VMBO. Bij deze opleiding werk je aan het verbreden van je creatieve denkvermogen en hoe je dat kan inzetten bij het mooier maken van deze aarde. Je creativiteit uitbreiden doe je niet alleen, je inspireert elkaar en samen ontdek je altijd meer. Samenwerken staat in deze opleiding centraal.

Binnen de opleiding Future werk je elke periode aan projecten waarin een vraagstuk centraal staat. Dat vraagstuk bekijkt De Goudse Waarden vanuit meerdere invalshoeken: een technische (techniek), een creatieve (kunst), een historische (geschiedenis) en geografische invalshoek (aardrijkskunde). Zo leer je om een vraagstuk vanuit meerdere kanten aan te vliegen en op te lossen. Na elke periode presenteer je jouw bevindingen of product en mogelijke oplossing van dit vraagstuk aan de klas. Daarvoor leer je verschillende presentatietechnieken. 

dgw future kreten.jpg

Wereld mooier maken en behouden

Veel van wat we doen staat in het teken van de wereld mooier maken en behouden, oplossingen voor de toekomst bedenken en leren hoe die vorm te geven en te verkopen. We gaan bij de opleiding Future producten bedenken en verbeteren voor de toekomst, kijkend naar de technische mogelijkheden van nu en vroeger. We gaan dan ook grenzeloos leren denken, alsof alles mogelijk is. 

Ook het organiseren van activiteiten die als doel hebben de wereld mooier te maken, elkaar beter te leren kennen zijn onderdeel van deze opleiding.

dgw futere collage.jpg

Geef je snel op

Wil je mee ontwerpen aan deze mooiere toekomst? Heb je lef en hou je van nieuwe dingen en uitdagingen, durf je anders te denken? Geef je snel op! En kom langs bij het Open Huis op vrijdag 3 februari.


Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.