Advertorial Onderwijs

Met Future heeft De Goudse Waarden de opleiding van de toekomst

Future, de nieuwste opleiding van De Goudse Waarden, is bedoeld voor leerlingen met vmbo-advies die graag op ontdekking gaan en aan de slag willen met nieuwe technologie of creatief kunnen denken. Je komt er veel van te weten bij het Open Huis op vrijdag 3 februari, van 18u30 tot 20u30, op De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat.    

dgw future klas leerlingen.jpg

Wat ga je leren?

De opleiding Future vindt plaats in leerjaar 1 en 2 van het VMBO. Bij deze opleiding werk je aan het verbreden van je creatieve denkvermogen en hoe je dat kan inzetten bij het mooier maken van deze aarde. Je creativiteit uitbreiden doe je niet alleen, je inspireert elkaar en samen ontdek je altijd meer. Samenwerken staat in deze opleiding centraal.

Binnen de opleiding Future werk je elke periode aan projecten waarin een vraagstuk centraal staat. Dat vraagstuk bekijkt De Goudse Waarden vanuit meerdere invalshoeken: een technische (techniek), een creatieve (kunst), een historische (geschiedenis) en geografische invalshoek (aardrijkskunde). Zo leer je om een vraagstuk vanuit meerdere kanten aan te vliegen en op te lossen. Na elke periode presenteer je jouw bevindingen of product en mogelijke oplossing van dit vraagstuk aan de klas. Daarvoor leer je verschillende presentatietechnieken. 

dgw future kreten.jpg

Wereld mooier maken en behouden

Veel van wat we doen staat in het teken van de wereld mooier maken en behouden, oplossingen voor de toekomst bedenken en leren hoe die vorm te geven en te verkopen. We gaan bij de opleiding Future producten bedenken en verbeteren voor de toekomst, kijkend naar de technische mogelijkheden van nu en vroeger. We gaan dan ook grenzeloos leren denken, alsof alles mogelijk is. 

Ook het organiseren van activiteiten die als doel hebben de wereld mooier te maken, elkaar beter te leren kennen zijn onderdeel van deze opleiding.

dgw futere collage.jpg

Geef je snel op

Wil je mee ontwerpen aan deze mooiere toekomst? Heb je lef en hou je van nieuwe dingen en uitdagingen, durf je anders te denken? Geef je snel op! En kom langs bij het Open Huis op vrijdag 3 februari.


Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.