Sport.Gouda
Advertorial Sport en recreatie

Met SPORT.GOUDA beleef je een toffe voorjaarsvakantie

Yes! Het is bijna voorjaarsvakantie. Dat betekent dat SPORT•GOUDA weer de leukste spel- en beweegactiviteiten organiseert. Kom discozwemmen in het Groenhovenbad, doe mee met de ouder- en kindgym in Sportcentrum de Mammoet óf neem deel aan het 5x5 basketbaltoernooi. Voor alle leeftijden is er iets te beleven. 

SPORT.GOUDA flyer Voorjaar 2023.jpg

Ouder & Kind Gym

Maandag 27 februari vinden de altijd populaire Ouder & Kind Gym (0 t/m 5 jaar) en het Beweegspektakel (6 t/m 12 jaar) plaats in Sportcentrum de Mammoet. Deze activiteiten starten beide om 10:00 uur en eindigen om 12:00 uur. Gegarandeerd een ochtend vol plezier, sport en spel! Vooraf reserveren en betalen kan via de webshop op www.sportpuntgouda.nl. 

Liever komen zwemmen? Op maandag 27 februari is er, van 13:00 – 17:00 uur, ook een spelmiddag in het Groenhovenbad. Kaarten zijn te koop bij de receptie van het zwembad.

Dribble

Een dribble hier, een pass daar. Op dinsdag 28 februari kunnen jongens (12+) meedoen aan het 5x5 basketbaltoernooi in Sportcentrum de Mammoet. In teams van vijf spelers nemen zij het tegen elkaar op voor de winst. Er wordt gespeeld in twee poules, 15- en 15+. Aanmelden kan via Gro-Up Buurtwerk (Instagram DM) of bij Hassan, via 0657450225.

Woensdag 1 maart organiseert SPORT•GOUDA een beweegactiviteit in de Dick van Dijkhal voor kinderen met autisme van 6 t/m 15 jaar. Aanmelden kan t/m maandag 27 februari via de website www.sportpuntgouda.nl. Let op: er is per leeftijdsgroep maar plek voor 10 deelnemers dus wees er snel bij. 

Discobollen

Discobollen, een DJ en een dansje in het water. De ingrediënten voor een disco in het Groenhovenbad. Op woensdag 1 maart gaat het dak eraf tijdens het discozwemmen. Tussen 13:00 – 16:00 uur kan er gezwommen én gedanst worden. Hopelijk ben jij erbij!

Kickboksen en samen koken. Op donderdag 2 maart kunnen alle meiden (12+) meedoen aan deze unieke activiteit. Na een workshop kickboksen (15:30 – 16:30 uur) in de gymzaal op Wilsonplein, wordt er samen gekookt en gegeten (16:30 – 18:00 uur) in de kantine van CVV De Jodan Boys. Aanmelden kan vooraf via Gro-Up Buurtwerk, bij Wendy (0682692296). Of loop gerust binnen zonder aan te melden. 

Tot slot is het op vrijdag 3 maart tijd voor onze terugkerende gratis spellenkermis. Van 10:00 – 11:30 uur zijn er stempels te verdienen door aan verschillende spellen en beweegactiviteiten mee te doen. Wie gaat er met een volle stempelkaart naar huis?

Aangepaste openingstijden Groenhovenbad

In de voorjaarsvakantie zijn er aangepaste openingstijden in het Groenhovenbad. Zo kan er dagelijks recreatief gezwommen worden, en worden er leuke lessen georganiseerd zoals Aquajoggen, aquafit, baby- en peuterinstuif, Watergymnastiek en meer. Kijk voor de openingstijden en het aanbod op www.sportpuntgouda.nl


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.