VVV Gouda

Meteorologische herfst begint met warm nazomerweer

De meteorologische herfst begint donderdag met warm en zonnig nazomerweer. Een mooie dag om de Goudse Kaasmarkt te bezoeken. De temperatuur komt in de middag uit op 24 graden. De zon laat zich vrij veel zien. Er trekt wat sluierbewolking over het land en in de middag ontstaan tijdelijk en lokaal stapelwolken. De wind is matig en komt uit het oosten. In de avond lossen de stapelwolken weer op. De nacht naar vrijdag wordt vrij helder en fris met temperaturen tussen de 10 en 15 graden.

Lokaal

Er verandert nauwelijks iets aan het regionale weerbeeld. De wind blijft uit richtingen tussen noordoost en oost waaien en daarmee wordt het dagelijks om en nabij de 24 graden Celsius. Zonnige perioden en wolkenveldjes wisselen elkaar af en het blijft zeker tot donderdag droog. Pas vanaf zaterdag neemt de neerslagkans iets toe, maar veel neerslag wordt er niet verwacht.

Tijdens het komende weekend vindt waarschijnlijk opnieuw een opwarming plaats naar zomerse temperaturen van 25 graden Celsius of warmer. 

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:21

Sportieve meivakantie met SPORT•GOUDA: hier het programma

Tijdens de meivakantie zorgt SPORT•GOUDA ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. Ook deze vakantie staat er namelijk weer een leuk en gevarieerd sport- en beweegprogramma op de planning. Ook kun je vanaf maandag 29 april weer een sprong maken in het buitenbad! Wanneer zien we jou bij onze activiteiten? Bekijk snel het programma op www.sportpuntgouda.nl.

Calamiteiten vandaag 09:31

Politie houdt drie verdachten aan na melding bezit vuurwapen

De politie heeft op woensdagavond rond 22u00 drie verdachten opgepakt op de Houtmansgracht. Dit na een melding over het bezit van een vuurwapen. Het gaat om twee Gouwenaars van 18 en 17 jaar oud en een 15-jarige Rotterdammer.

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Feest gisteren 18:42

Jodan Boys viert jubileum met tweedaags feest op hoofdveld

Op 1 mei 2024 is het precies 90 jaar geleden dat CVV De Jodan Boys werd opgericht. De Goudse voetbalclub organiseert een jaar lang allerlei activiteiten voor leden, vrijwilligers, sponsors en inwoners van Gouda en omgeving. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op woensdagavond 1 mei a.s. met een grootschalig diner in de Gouwekerk. De club blikt echter ook al vooruit naar vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024. Dan verandert het hoofdveld in een open lucht feestlocatie.