Jodan Boys

Michel Verkaik stopt na 12 seizoenen bij selectie Jodan Boys

Jodan Boys-verdediger Michel Verkaik stopt na dit seizoen en in totaal na twaalf seizoenen bij de Goudse club met selectievoetbal. Verkaik was jarenlang een vaste rots in de branding van en bij de Goudse club. 

Gezin

Maar liefst twaalf jaar speelde hij in de A selectie. Verkaik maakte zelfs het kampioenschap in de hoofdklasse nog mee. Na twee korte uitstapjes bij Heerjansdam en Neptunus-Schiebroek is Verkaik nu eigenlijk niet meer weg te denken uit de selectie. Toch gaat het gebeuren, het jonge gezin krijgt nu voorrang en dat geeft ook weer rust in huize Verkaik. Verkaik gaat er bij Jodan Boys nog een mooi blessurevrij halfjaar van maken en daarna op gepaste wijze afscheid nemen.

Nadat de TC van JB eerder deze week al kon melden dat zes jongens hebben aangegeven ook volgend jaar bij Jodan Boys te spelen, komt de TC vandaag weer met nieuws en een update. Dit maal gaat het om twee jongens die blijven en om Michel Verkaik die dus zijn schoenen aan de wilgen hangt. 

Dirk Rietveld heeft aangegeven volgend jaar nog een jaar selectievoetbal te willen spelen. Nu Verkaik vertrekt is het voor Jodan Boys van groot belang dat Rietveld blijft. Volgend jaar gaat Rietveld ook alweer zijn tiende seizoen bij de A-selectie in. Rietveld, inmiddels een ervaren verdediger en één van de leiders van het team, speelt dit seizoen misschien wel zijn beste seizoen uit zijn carrière. ‘We hebben een super leuke groep. Dat was op het trainingskamp weer te zien. Iedereen gaat goed met elkaar om dit zorgt ervoor dat de sfeer heel plezierig is. Ik heb dan ook veel zin om er nog een jaar vol voor te gaan’, aldus Rietveld.

Ezra Hoogenboom: Ezra kwam, Ezra stal de harten, Ezra raakte geblesseerd en Ezra overwon die blessure. Hoogenboom schoot uit de startblokken bij Jodan Boys. In de eerste oefenduels en bekerwedstrijden werd meteen al duidelijk dat hij van grote toegevoegde waarde voor het team kan zijn. Met zijn goede techniek, overzicht en schot was hij vaak een grote dreiging voor de tegenstander. Hoe zuur was het dat de spelmaker een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft geblesseerd was. Na onderzoek en herstel is Hoogenboom weer helemaal terug en staat hij te popelen om weer het veld in te gaan. ‘Ik heb tot op heden te weinig wedstrijden voor Jodan Boys gespeeld. Dat wil ik in de tweede seizoenshelft en volgend jaar gaan terugbetalen. Jodan Boys is een mooie club waar ik mij in korte tijd al erg thuis voel.’ 

Blijven: Dirk Rietveld, Ezra Hoogenboom, Mike Verhagen, Roy Rondeltap, Stan Griffioen, Edwin Gouw, Alex van Waardenberg, Bob van Merwijk

Vertrekken:

Stoppen: Michel Verkaik


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.