Michelinster voor restaurant Lizz

Restaurant Lizz heeft maandag een Michelinster gekregen. Het restaurant van chef-kok Remco Kuijpers zit in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda, het luxe boutique-hotel aan de Spieringstraat van Sharon en Lennart van Gastel.

Michelin noemt de chef ‘matuur’, in staat om ‘gevoeligheid’ op het bord te leggen. Volgens de gids is hij gezegend met een ‘uitstekende techniek’. Het restaurant van chef-kok Remco Kuijpers was in juni vorig jaar door Michelin als als ‘veelbelovend’ omschreven.

Michelin maakte in het Amsterdamse DeLaMar Theater bekend welke Nederlandse restaurants een ster krijgen of behouden. De sterren gaan naar restaurants die van de inspecteurs een hoge beoordeling hebben gekregen vanwege hun "gastronomische kwaliteit". Ook worden er groene sterren uitgereikt voor restaurants die koploper zijn op het gebied van duurzaamheid.

Restaurant LIZZ was vorig jaar augustus opgenomen in de Michelin Guide als veelbelovend restaurant. Na twee bezoeken aan LIZZ waren de inspecteurs zo enthousiast dat ze het Goudse restaurant, behorend bij boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda, beloonde met een eervolle benoeming in de beroemde gids. Het restaurant/hotel in het voormalig weeshuis - dat dateert uit de zestiende eeuw - ging in 2021 open.

Het advies van de MICHELIN Gids

Met Remco Kuijpers heeft het restaurant van high-end boetiekhotel Weeshuis een talentvolle chef in de keuken staan. Hij is matuur en legt gevoeligheid op het bord dankzij zijn uitstekende techniek. Specerijen en subtiele Aziatische aciditeit geven Nederlandse topproducten hier een extra dimensie. Hij neemt u mee op een boeiende en bij momenten speelse ontdekkingstocht. In het knapste gebouw van Gouda – een combinatie van karakter, oude gewelven, fleurige decoratie en luxueus design – wacht u een totaalbeleving. Tot de attente service en verrassende wijnpairings toe!

Uiteraard zijn de eigenaren Sharon en Lennart van Gastel enorm trots op Chef Remco Kuijpers en hun maître en sommelier Louis Grizeau en het gehele team! "Ik kan even m’n blijdschap niet kwijt", zo reageerde Lennart van Gastel vorig jaar enthousiast. "Gouda laat zich culinair horen! Restaurant LIZZ krijgt een vermelding in de Michelin gids. Meer dan een opsteker kan ik jullie zeggen. Prachtige recensie waar we helemaal achter staan (met blosjes op m’n wangen)", aldus Van Gastel.
 
Op de foto chef Remco Kuijpers (rechts) en maître en sommelier Louis Grizeau.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid