Hermen Buurman Fotografie

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Jan Willem van der Wolf.

CVV De Jodan Boys

Vanaf zijn zesde levensjaar loopt Jan Willem van der Wolf al rond bij CVV De Jodan Boys. Dat is dus al zo’n 50 jaar.

En als hij terugkijkt, gaat het daarbij niet alleen om het voetbalspelletje of de sportieve prestatie. Veel van de sociale verbanden waarin hij nu functioneert hebben als basis De Jodan Boys. En daar is hij niet uniek in.

Veel vrijwilligers van nu, waren de voetballers van toen en doen dus al jaren mee in deze ‘familie’. Kortom CVV De Jodan Boys is zijn plek in Gouda.

Ook vanmiddag zal Jan Willem van der Wolf weer van de partij zijn bij zijn cluppie. Dan speelt Jodan Boys thuis, aan de Sportlaan, de belangrijke degradatiewedstrijd tegen SC Feyenoord. Dan kun je Jan Willem zeker zien en horen...

Mijn plek in Gouda

Gouda is rijk aan, van en met mooie bezienswaardige plekken. De kaasstad loopt er van over. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, straten, poortjes, steegjes, grachten en pleinen.

Daarnaast zijn we gezegend met fraaie gebouwen, zaken en gelegenheden: kerken, cultuurhuizen en tempels, cafés, restaurants, winkels, ondernemingen.

Mooie plekjes in Gouda die voor iedereen gelden. Maar er zijn ook mooie plekjes die voor een ieder van ons afzonderlijk bijzonder en/of emotioneel zijn. Een plek waar we iets moois hebben beleefd of waaraan een mooie herinnering kleeft.

Al met al zijn er heel veel mooie plekken in Gouda. Veel te veel om allemaal zelf te ontdekken.

Dat bracht fotograaf en filmer Hermen Buurman op het lumineuze idee om er een serie van te maken en de Gouwenaar zelf naar zijn of haar favoriete plekje in Gouda te vragen. En daar uiteraard weer een foto van te maken.

Wat is jouw plek in Gouda?

Wat is jouw plek in Gouda? Heb jij net zoals Werner een verhaal bij een plek in Gouda? Meld je dan aan via image@hermenbuurman.nl

Zie ook www.hermenbuurmanfotografie.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winkels vandaag 19:00

Blokker vindt op tijd vers geld, verkoop afgewend

Blokker heeft naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe geldschieter gevonden: net op tijd om de keten niet te hoeven verkopen. Toch zouden er wel degelijk concrete overnamegesprekken zijn gevoerd met de winkelketen, met twee vestigingen in Gouda.

Ontmoetingsplaats vandaag 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Dieren vandaag 18:46

Ben/help jij bij de bijentelling?

Van 15 tot en met 24 april kan iedereen meedoen aan de bijentelling! Wil je de bijen een extra handje helpen? Doe dan op 22 april ook mee aan de Nationale Zaaidag!

Advertorial Onderwijs vandaag 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen vandaag 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?