Hermen Buurman

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van John Mak.

Sint Janskerk

Onlangs had Hermen Buurman een ontmoeting met John Mak. Het was weer één van de bijzondere in de reeks die hij sinds augustus 2019 is gestart. In de Sint Janskerk vertelde John Hermen: “Voor mij is dit ècht een hele bijzondere plek in Gouda. Niet alleen vanwege het feit dat de Sint Jan een eeuwenoude en prachtige kerk is - met zijn wereldberoemde gebrandschilderde glazen -, maar ook omdat er door de eeuwen heen op de zondagen bij elkaar honderden generaties mensen bijeen kwamen voor zingeving en ontmoeting."
 
"Het is een niet aflatende stroom mensen, die de kerk in de afgelopen eeuwen trouw bezochten tijdens de zondagse diensten. Daarin zie je iets tastbaars terug dat God blijkbaar teweeg brengt in de mensen. In geen enkele andere kerk in Gouda word je zó overmand door die gedachte als in de Sint Jan.”
 
John is al tientallen jaren lid van de Sint Jansgemeente, bezoekt vrij regelmatig de zondagse diensten. Hij kan erg genieten van het Moreau orgel, waar ooit de zoon van Johann Sebastian Bach op heeft gespeeld – Johann Christian Bach.
 
In en rond de kerk doet John ook vrijwilligers werk op tal van terreinen. Alhoewel hij in het dagelijks leven verzekeringsadviseur is, staat hij tijdens de jaarlijkse Winterfair rookworsten te verkopen voor het goede doel. En de afgelopen zomer (2022) zagen we hem regelmatig op het dak van de kerk bij ‘Gouda op grote hoogte’.
 
Mijn plek in Gouda

Gouda is rijk aan, van en met mooie bezienswaardige plekken. De kaasstad loopt er van over. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, straten, poortjes, steegjes, grachten en pleinen.

Daarnaast zijn we gezegend met fraaie gebouwen, zaken en gelegenheden: kerken, cultuurhuizen en tempels, cafés, restaurants, winkels, ondernemingen.

Mooie plekjes in Gouda die voor iedereen gelden. Maar er zijn ook mooie plekjes die voor een ieder van ons afzonderlijk bijzonder en/of emotioneel zijn. Een plek waar we iets moois hebben beleefd of waaraan een mooie herinnering kleeft.

Al met al zijn er heel veel mooie plekken in Gouda. Veel te veel om allemaal zelf te ontdekken.

Dat bracht fotograaf en filmer Hermen Buurman op het lumineuze idee om er een serie van te maken en de Gouwenaar zelf naar zijn of haar favoriete plekje in Gouda te vragen. En daar uiteraard weer een foto van te maken.

Wat is jouw plek in Gouda?

Wat is jouw plek in Gouda? Heb jij net zoals Werner een verhaal bij een plek in Gouda? Meld je dan aan via image@hermenbuurman.nl

Zie ook www.hermenbuurmanfotografie.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.