Hermen Buurman Fotografie

Mijn plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Anja Feijen.

Het Sint Jozefpaviljoen

Sinds 1929 zijn er heel veel verhalen te vertellen die over het Sint Jozefpaviljoen aan de Graaf Florisweg gaan. 
 
Voor Anja Feijen is dit een zeer bijzondere plek. Het is voor haar een plek van vreugde en verdriet. In 2012 werd ze in het oude ziekenhuis opgenomen op de afdeling verloskunde. Ze heeft daar afscheid moeten nemen van haar kindje, die na elf weken zwangerschap stopte met leven. Ze is er toen twee maal één week opgenomen waarvan één week op de high-care, omdat het allemaal niet zo vanzelf ging.
 
Nu tien jaar later heeft het een nieuw bestemming gekregen. We staan voor het gebouw en ze vertelt dat ze toen nog op het balkon heeft gezeten in die periode.
 
Net voor de sluiting van het Sint Josefpaviljoen in 2013, toen acht maanden zwanger, werd ze opgenomen. Opnieuw kwam ze op de afdeling verloskunde terecht, maar nu met haar dochter. Ze heeft er toen een week gelegen in een bijna uitgestorven ziekenhuis. Een kleine maand later werd haar dochter geboren die nu inmiddels 8 jaar is en waar ze ten volle van geniet. Ze kijkt nog een keer naar het pand en zegt; het is wel bijzonder om hier weer te zijn!
 
Mijn plek in Gouda

Gouda is rijk aan, van en met mooie bezienswaardige plekken. De kaasstad loopt er van over. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, straten, poortjes, steegjes, grachten en pleinen.

Daarnaast zijn we gezegend met fraaie gebouwen, zaken en gelegenheden: kerken, cultuurhuizen en tempels, cafés, restaurants, winkels, ondernemingen.

Mooie plekjes in Gouda die voor iedereen gelden. Maar er zijn ook mooie plekjes die voor een ieder van ons afzonderlijk bijzonder en/of emotioneel zijn. Een plek waar we iets moois hebben beleefd of waaraan een mooie herinnering kleeft.

Al met al zijn er heel veel mooie plekken in Gouda. Veel te veel om allemaal zelf te ontdekken.

Dat bracht fotograaf en filmer Hermen Buurman op het lumineuze idee om er een serie van te maken en de Gouwenaar zelf naar zijn of haar favoriete plekje in Gouda te vragen. En daar uiteraard weer een foto van te maken.

Wat is jouw plek in Gouda?

Wat is jouw plek in Gouda? Heb jij net zoals Werner een verhaal bij een plek in Gouda? Meld je dan aan via image@hermenbuurman.nl

Zie ook www.hermenbuurmanfotografie.nl

 
 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.