Hermen Buurman Fotografie

Mijn plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag (mijn plek van Gouda van) Thierry van Vugt in beeld.

Museumhaven

Sinds 2008 woont Thierry van Vugt in Gouda, een stad waar je je snel thuis voelt. De Museumhaven is een van de aangenaamste plekken in de stad. Het is sinds een paar jaar zijn ‘achtertuin’. Een groen oase in de stad, waar bootjes komen en gaan. En waar Gouwenaars elkaar al decennia lang treffen voor een drankje en een hapje.

Het IJsselhuis Museumhavencafé van uitbater Herman Winkelman staat met trots in die traditie. Hij komt er graag, om met een lokaal gebrouwen, authentiek biertje te genieten van de zon en alle levendigheid in de haven en de Mallegatsluis. Vaak word je getrakteerd op een gemoedelijk deuntje uit een accordeon.

Gouda is ontstaan aan de waterkant, bij de samensmelting van Hollandse IJssel en Gouwe. Dat maakt deze plek ook uniek. Ze ademt verbinding uit met de historie, en de verwevenheid van onze stad met het water. Hoe mooi zou het zijn als we die verbinding van de stad met het water en het groen komende jaren nog kunnen verstevigen, door een autoluwere Veerstal met ruimte om aangenaam te wandelen, en te genieten van de rust, rivier, terrasjes en cultureel leven...

Wat is jouw plek in Gouda? Heb jij net zoals Thierry een verhaal bij een plek in Gouda? Meld je dan aan via image@hermenbuurman.nl

Mijn plek in Gouda

Gouda is rijk aan, van en met mooie bezienswaardige plekken. De kaasstad loopt er van over. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, straten, poortjes, steegjes, grachten en pleinen.

Daarnaast zijn we gezegend met fraaie gebouwen, zaken en gelegenheden: kerken, cultuurhuizen en tempels, cafés, restaurants, winkels, ondernemingen.

Mooie plekjes in Gouda die voor iedereen gelden. Maar er zijn ook mooie plekjes die voor een ieder van ons afzonderlijk bijzonder en/of emotioneel zijn. Een plek waar we iets moois hebben beleefd of waaraan een mooie herinnering kleeft.

Al met al zijn er heel veel mooie plekken in Gouda. Veel te veel om allemaal zelf te ontdekken.

Dat bracht fotograaf en filmer Hermen Buurman op het luminueze idee om er een serie van te maken en de Gouwenaar zelf naar zijn of haar favoriete plekje in Gouda te vragen. En daar uiteraard weer een foto van te maken.

Wat is jouw plek in Gouda?

Laat het ons weten: image@hermenbuurman.nl

Zie ook www.hermenbuurman.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.