Advertorial Festival

Mirakel in Gouda

Gouda is een nieuw festival rijker. In het weekend van 14 t/m 16 september barstte in de hele binnenstad van Gouda “De Verwondering” los. Een groots festival vol muziek, beeldende kunst, dans, (straat)theater en spektakel in het hart van de prachtige stad Gouda. De Verwondering is een direct vervolg op de succesvolle Gouda750 Finale in 2022.

Close Act met Saurus

Het initiatief voor dit fantastische festival ontstond dit jaar en pas kort voor de zomer was het financieel rond. In zeer korte tijd lukte het Tineke Maas, directeur van De Goudse Schouwburg, samen met haar team en vrijwilligers om het programma in elkaar te zetten en dat mag een mirakel worden genoemd.

Wat Tineke Maas betreft blijft het niet bij een eenmalig initiatief, maar komt dit voortaan ieder jaar terug en wordt het dé opening van het culturele seizoen in Gouda.
Uitgangspunt daarbij is dat bijna alle programmaonderdelen gratis zijn en er een breed gevarieerd aanbod is.

 

Kiki Schippers met band en circusacts

 
Aan de opening van het culturele seizoen in Gouda namen alle culturele organisaties deel: Initiatiefnemer en kartrekker de Goudse Schouwburg, Cultuurhuis Garenspinnerij, de Chocoladefabriek, de Sint-Janskerk, Museum GoudaFilmhuis GoudaStudioGonz, de Firma en Stichting Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland

Bijzonder aan dit succes is dat dit in zo’n korte termijn voor elkaar is gekomen. Belangrijke sleutel voor dat succes is dat er een duidelijke kartrekker was die met een team intensief aan de slag is gegaan. Daarnaast de brede samenwerking in de cultuursector en de bereidheid van partijen om financieel bij te dragen.

Een prachtig voorbeeld hoe je iets succesvol tot stand kan brengen: doorzettingsvermogen bij de kartrekkers, niet eindeloos vergaderen en overleggen, niet lang stilstaan bij bezwaren of (mogelijke) belemmeringen, maar doelbewust doorpakken, dan bereik je een klinkend resultaat als dit. 

Laat dit ook anderen mogen inspireren!

Hieronder een foto impressie:

Tineke Maas doet de aftrap voor het festival 

 

Kiki Schippers met band en circusacts

 

Niek & Guy
 
Sybil Monti
Pieternel

 

Fruitylicious

 

 
Duurzame Markt in de St.-Janskerk
 
Ik kreeg van de eerste oogst van de Stadsakker in Gouda een krop andijvie 
 

 

Vanaf Stadhuis naar de Turfsingel een lint van circus, theater,
dichtkunst, muziek en beeldende kunst

 

Stadsdichter Jeffrey van Geenen

 

 

Voormalig stadsdichter Peter Noordhoek

 

Eduard Ditmar (Ben van Bommel)

 

 

Sulky M1

 

 

 

Goudse Popschool in de Agnietenkapel
 

Scubabianchi

 
 
 
De Volle Vuilkar
 
Niek & Guy

Poffertjespaleis Au Gwen Marie

Web van Alles

 

 
Springtime

 

 

Weg van Alles

 

 

 
Pansectirapti

 

 

 

 

 

 

 

Tac O Tac

 

Saurus

 

 

 


Meer nieuws

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Sport vandaag 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.