Swing

Missie 538 'Swingen met Milou' brengt €7.483,- op

Missie 538 'Swingen met Milou' was een groot succes. Met zo'n 50 kinderen en zelfs meesters en juffen werd een groot feestje gevierd in de Swing Gouda. Tijdens de middag stroomden de donaties binnen en werd uiteindelijk €7.483,00 opgehaald. Het Prinses Máxima Centrum kreeg een cheque van heel Missie 538 van in totaal 4,2 miljoen. Goed voor drie clean rooms.

Swing met Milou voor clean room Prinses Maxima Centrum

Afgelopen woensdag was het zover, twee uur lang dansen voor het goede doel. "Wat een geweldige opkomst en bedrag is er binnengehaald!", aldus Vivian, de moeder van Milou. "Met zo'n 50 kinderen en zelfs meesters en juffen werd een groot feestje gevierd in de Swing. Tijdens de middag stroomden de donaties binnen en met elkaar hebben we uiteindelijk €7.483,00 opgehaald!"

"En afgelopen vrijdag hebben we de cheque naar Hilversum gebracht en DJ Wietze uitgezwaaid, die zijn eindsprint vanaf daar inzette naar het Prinses Máxima Centrum. Daar heeft hij een cheque overhandigd van heel Missie 538 van 4,2 miljoen!! Dus in totaal is er geld bijeengebracht voor drie clean rooms bij elkaar!"

Wat er aan vooraf ging

Het is de week waarin Radio 538 strijdt tijdens Missie 538 voor de komst van een speciale clean room in het Prinses Maxima Centrum, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen worden vergroot, met minder schade op de lange termijn. Vivian, de moeder van Nina (12) en Milou (7) van Jeveren, heeft hiervoor een Goudse actie opgezet: Swing met Milou.

swing missie 538 swing met milou.jpg

"Woensdag 21 december om 14.00 uur gaan we Swingen! We gaan twee uur lang dansen met Milou, voor het 'Prinsessenziekenhuis'!", zo laat Vivian van Jeveren weten.

Milou is inmiddels 4 jaar schoon. Zij had een kwaadaardige hersentumor die is verwijderd tijdens een operatie en daarna volgde nog een pittig traject van chemotherapie en bestralingen.

Tijdens de behandelingen van Milou werd het Prinses Maxima Centrum geopend. Vivian: "Wat een geweldig ziekenhuis voor ouders, de broers en zussen en natuurlijk voor je zieke kind. Alle mensen die er werken van artsen tot medewerkers van de kanjerkar en van receptioniste tot pedagogisch medewerkers zijn zo lief en zorgzaam, ook allemaal kanjers. Dat verzachtte de ellendige tijd wel. Maar wat zou het geweldig zijn om de missie van het Máxima te behalen en alle kinderen te genezen van kanker en met een zo optimale kwaliteit van leven!"

"Wij hebben onze missie om twee uur lang te dansen opgezet omdat Milou inmiddels swingend door het leven gaat. Elke dag zou voor ieder kind een feestje moeten zijn! Samen met onze lieve buren/vrienden, tevens eigenaar van Swing Gouda, strijden wij mee om die clean rooms weer een beetje meer mogelijk te maken", aldus Vivian.

Vivian: "Zo tof hoe zij dit samen met ons oppakken en voor de volle 100 % gaan voor zoveel mogelijk donaties! Zij hebben truien laten maken met de QR-code op de rug: 'Swing swingt mee met Milou, doneer nu!'"

"En de organisator van de Goudse IJsbaan ('rondje om het stadhuis'), sponsort drie prijzen voor degene met de meeste donaties: een abonnement voor de ijsbaan, een 10-rittenkaart of een 5-rittenkaart! Dus we gaan er zeker voor om zoveel mogelijk donaties binnen te halen!", zo besluit Vivian.

Zie ook de missie-pagina: https://www.starteenactievoormissie538.nl/team/swing-en-met-milou


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 12:06

Aangehouden man bedreigt en beledigt agenten en vernielt cel

Agenten hebben zaterdagavond een 33-jarige man in Lekkerkerk aangehouden voor bedreiging, vernieling en mishandeling. Doormiddel van een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) werd de man door agenten aangehouden. Tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Gouda beledigde en bedreigde de man agenten. De verdachte heeft ook vernielingen in zijn cel in Gouda aangericht. 

Sport gisteren 11:39

Jarige Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) Nederlands Kampioen dubbelvier

Emma Wissing (van Roei- en Zeil Gouda), Lotte Raben (Hunze), Milou Galdey (Iris) en Amelie van Sluis (Hemus) hebben afgelopen zondag 19met een zinderende eindsprint het NK roeien voor ploegen binnengehaald in een dubbelvier voor meisjes t/m 16 jaar (M16 4x). De enige andere Goudse overwinning was voor Anaïs van Alphen, die de M16 skiff (geen NK nummer) overtuigend in haar voordeel besliste. Daarnaast wisten de Goudse roeiers nog 5 NK-podiumplekken te bemachtigen.

Advertorial Theater gisteren 11:28

Showtje Ongeregeld improviseert De eigenzinnige improvisatie show

Het kan weer, het mag weer, ze willen weer, dus ze gaan weer… Showtje Ongeregeld speelt op zaterdag 25 mei een nieuwe Impro-show in Gouda Studio's aan de Oosthaven 12. Het showtje van Showtje Ongeregeld heet De eigenzinnige improvisatie show.

Opinie gisteren 11:17

Kantelen

We maken op Gouwestad Radio het programma Gewoon Groen nu al een aantal jaren en we kunnen terugkijken op een veelheid aan onderwerpen waar we aandacht voor hebben kunnen vragen. Daar zijn we dan ook voor. We zien nu wel een aantal kantelpunten in onze onderwerpen verschijnen.

Voetbal gisteren 10:46

Jodan Boys VR1 schrijft historie met kampioenschap van de hoofdklasse

Jodan Boys VR1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daarmee naar het hoogste amateurniveau: De Topklasse. Dit na een mooi en goed voetbalseizoen. Met als bekroning een 4-0 thuisoverwinning op Jong Sparta voor pakweg 500 toeschouwers.

Dieren gisteren 10:22

Weet jij al wat jouw wijkbij is?

Op 20 mei, wereldbijendag, start in Zuid-Holland de campagne 'Help onze wijkbij'. Elke wijk in Zuid-Holland heeft een van 15 geselecteerde wilde bijen gekregen om voor te zorgen. Het doel: samenwerken aan een goed Zuid-Hollands bijenlandschap in 2030.