Swing

Missie 538 'Swingen met Milou' brengt €7.483,- op

Missie 538 'Swingen met Milou' was een groot succes. Met zo'n 50 kinderen en zelfs meesters en juffen werd een groot feestje gevierd in de Swing Gouda. Tijdens de middag stroomden de donaties binnen en werd uiteindelijk €7.483,00 opgehaald. Het Prinses Máxima Centrum kreeg een cheque van heel Missie 538 van in totaal 4,2 miljoen. Goed voor drie clean rooms.

Swing met Milou voor clean room Prinses Maxima Centrum

Afgelopen woensdag was het zover, twee uur lang dansen voor het goede doel. "Wat een geweldige opkomst en bedrag is er binnengehaald!", aldus Vivian, de moeder van Milou. "Met zo'n 50 kinderen en zelfs meesters en juffen werd een groot feestje gevierd in de Swing. Tijdens de middag stroomden de donaties binnen en met elkaar hebben we uiteindelijk €7.483,00 opgehaald!"

"En afgelopen vrijdag hebben we de cheque naar Hilversum gebracht en DJ Wietze uitgezwaaid, die zijn eindsprint vanaf daar inzette naar het Prinses Máxima Centrum. Daar heeft hij een cheque overhandigd van heel Missie 538 van 4,2 miljoen!! Dus in totaal is er geld bijeengebracht voor drie clean rooms bij elkaar!"

Wat er aan vooraf ging

Het is de week waarin Radio 538 strijdt tijdens Missie 538 voor de komst van een speciale clean room in het Prinses Maxima Centrum, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen worden vergroot, met minder schade op de lange termijn. Vivian, de moeder van Nina (12) en Milou (7) van Jeveren, heeft hiervoor een Goudse actie opgezet: Swing met Milou.

swing missie 538 swing met milou.jpg

"Woensdag 21 december om 14.00 uur gaan we Swingen! We gaan twee uur lang dansen met Milou, voor het 'Prinsessenziekenhuis'!", zo laat Vivian van Jeveren weten.

Milou is inmiddels 4 jaar schoon. Zij had een kwaadaardige hersentumor die is verwijderd tijdens een operatie en daarna volgde nog een pittig traject van chemotherapie en bestralingen.

Tijdens de behandelingen van Milou werd het Prinses Maxima Centrum geopend. Vivian: "Wat een geweldig ziekenhuis voor ouders, de broers en zussen en natuurlijk voor je zieke kind. Alle mensen die er werken van artsen tot medewerkers van de kanjerkar en van receptioniste tot pedagogisch medewerkers zijn zo lief en zorgzaam, ook allemaal kanjers. Dat verzachtte de ellendige tijd wel. Maar wat zou het geweldig zijn om de missie van het Máxima te behalen en alle kinderen te genezen van kanker en met een zo optimale kwaliteit van leven!"

"Wij hebben onze missie om twee uur lang te dansen opgezet omdat Milou inmiddels swingend door het leven gaat. Elke dag zou voor ieder kind een feestje moeten zijn! Samen met onze lieve buren/vrienden, tevens eigenaar van Swing Gouda, strijden wij mee om die clean rooms weer een beetje meer mogelijk te maken", aldus Vivian.

Vivian: "Zo tof hoe zij dit samen met ons oppakken en voor de volle 100 % gaan voor zoveel mogelijk donaties! Zij hebben truien laten maken met de QR-code op de rug: 'Swing swingt mee met Milou, doneer nu!'"

"En de organisator van de Goudse IJsbaan ('rondje om het stadhuis'), sponsort drie prijzen voor degene met de meeste donaties: een abonnement voor de ijsbaan, een 10-rittenkaart of een 5-rittenkaart! Dus we gaan er zeker voor om zoveel mogelijk donaties binnen te halen!", zo besluit Vivian.

Zie ook de missie-pagina: https://www.starteenactievoormissie538.nl/team/swing-en-met-milou


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.