Mix van wolkenvelden en opklaringen

Maandag begint de daglichtperiode met een mix van wolkenvelden en opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en gaan er een aantal stevige buien onze regio passeren. Tussen de buien door is er soms ook even ruimte voor de zon. Met een overwegend matige, naar west tot noordwest ruimende wind, windkracht 3 à 4 Beaufort wordt het maximaal 20 graden Celsius.

Dinsdag is er aanzienlijk meer ruimte voor de zon en de wind houdt zich kalm. De kans op buien blijft aanwezig, al blijft het op de meeste plaatsen in Zuid-Holland de gehele dag droog. De plaatsen waar de buien vallen hangt af van de plaats waar de buien ontstaan en wat de trekrichting van de buien is. Dit is op dit moment nog niet te bepalen, dit kan pas op zeer korte termijn en het kan daarom zelfs nowcasten worden. Het is koel voor eind juli met hooguit 18 graden Celsius op de thermometers in de Goudse regio. De noordwestenwind is matig, , windkracht 3 à 4 Beaufort.

Woensdag, donderdag en vrijdag is er geen of weinig verandering in het regionale weerbeeld te zien. Het blijft wisselvallig en vrij koel zomerweer met dagelijks buien, maar soms ook droge dagdelen met zon. Vooral donderdag kan er veel regen vallen (tussen 12 mm. en 24 mm.). Het wordt daarbij maximaal 20 à 21 graden Celsius.

In het volgend weekend neemt de kans op neerslag snel af en wordt het met 22 graden Celsius weer iets warmer. De westelijke wind neemt geleidelijk af van matig naar zwak, van windkracht 4 Beaufort naar windkracht 2 Beaufort in de loop van zondagavond.

Het ziet er naar uit dat ook de eerste week van augustus lichtwisselvallig verloopt met temperaturen rond normaal tot iets beneden normaal (Normaal voor Gouda is een maximumtemperatuur van 23 graden Celsius). Vanaf 8 augustus is er een grotere kans op een overgang naar warm tot zeer warm zomerweer met meer zon.

Uitgebreide weerdata van 11 weerstations in de Goudse regio zijn te zien op: Weerdata Goudse weerstations

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.