Jodan Boys

Mo Bellahcen neemt bij rentree Jodan Boys direct bij de hand

Jodan Boys heeft net als vorige week veerkracht getoond in en tegen Poortugaal. De Gouwenaars kwamen twee keer op achterstand maar even vaak kwam Jodan Boys weer terug. In de tweede helft maakte Mo Bellahcen zijn rentree en dit was bepalend voor de einduitslag. Bellahcen liet zien dat hij ook in zijn veertiende seizoen bij Jodan Boys nog erg belangrijk is voor het team. 

 

Wederom een strafschop

Na negentien minuten spelen een inschattingsfout bij Jodan Boys. Een diepe bal op Lake van Poortugaal. Brand kwam te laat en miste de bal en raakte de benen van Lake. Scheidsrechter van Veelen wees resoluut naar de stip. Jeffrey Duijnstee ging achter de bal staan en schoot de bal hard binnen. Het leek of Jodan Boys deze tegengoal nodig had, hoe raar dit ook klinkt. Na de achterstand ging Jodan Boys beter spelen. El Yaacoubi was dreigend vanaf de linkerkant net als Musaui en Akanioui.

Botsing

Kort voor rust een goede diepe bal van Rietveld op Rick Wils die één op één met Marvin Nooteboom kwam. Beiden gingen vol voor de bal, echter het resulteerde in een ongelukkige botsing, waarbij Nooteboom er het vervelendst vanaf kwam. Hij moest zich na de rust laten vervangen. Jodan Boys ging rusten met een 1-0 achterstand.

Goed uit de kleedkamer

Vorige week tegen De Dijk speelde Jodan Boys zijn beste helft voor de pauze. Dit keer bewaarde de ploeg van van Zoest het beste voor na de rust. De spelers wisten elkaar beter te vinden en drongen Poortugaal terug. Luc Dielhof werkte zich een slag in de rondte achter de spits en won veel tweede ballen. Dirk en Roald hielden met Yassire en Joey het slot op de deur. Jodan Boys kreeg weer een paar goede mogelijkheden. Een schot van el Yaacoubi draaide net naast de verkeerde kant van de paal. Adil verscheen één op één met de keeper maar Akanioui had zaterdag het vizier niet op scherp staan. De keeper kon redding brengen. In de vijfenzestigste minuut een schitterende actie van Fahim ter hoogte van de dug out. Eerst poortte hij een speler van Poortugaal, waarna hij de bal van ver rakelings over schoot.

Drie dubbele wissel

Dit was ook het laatste wapenfeit van Fahim. Erik van Zoest en Leroy Brank hadden een driedubbele wissel voorbereid. Heerkens, el Yaacoubi en Musaui verlieten het veld voor den Horder, Bellahcen en Verhagen. Laatstgenoemde maakte na een vervelende blessure zijn debuut voor Jodan Boys. Met name het inbrengen van Bellahcen gaf Jodan Boys meer rust aan de bal. De kleine dribbelaar was weer groots in zijn daden. Hij was altijd aanspeelbaar en verdeelde het spel zoals hij dat alleen kan.

‘Ik kan nog niet voluit schieten’

Bellahcen had voor de wedstrijd nog gezegd: ‘Ik kan wel spelen alleen voluit schieten dat lukt nog niet’. Daar was in de 73e minuut niks van te zien. De bal bleef hangen in de zestien. Bellahcen schoot de bal met een halve omhaal snoeihard achter de ingevallen Roodnat. Jodan Boys kreeg wat het verdiende.

Het leek toch weer de verkeerde kant op te vallen. Hoewel Jodan Boys na de gelijkmaker op zoek ging naar de 1-2, kwam Poortugaal weer op voorsprong. Een verkeerde bal op het middenveld werd door Lake opgepakt en hij wist er wel raad mee. Hij schoot de bal in de rechterhoek achter Luuk Brand. Jodan Boys kon weer opnieuw beginnen.

In de dying seconds

Meteen kon Daan van Leeuwen zijn shirt aandoen en invallen. Vergunst werd er afgehaald voor de aanvaller. Jodan Boys had nog acht minuten om in ieder geval een punt uit het vuur te slepen. Poortugaal loerde op de omschakeling en was ook zeer gevaarlijk. Brand behoedde Jodan Boys één keer voor de 1-3. Niet Poortugaal breidde de score uit. Nee, Jodan Boys wist in de blessuretijd de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Een goede corner van Akanioui werd door Daan van Leeuwen binnengekopt. Omdat hij ook nog werd aangeraakt door een speler van Poortugaal was hij onhoudbaar voor Roodnat. Wat heerlijk Jodan Boys kreeg toch loon na werken en goed voetbal.

Groene Hart derby

De ziekenboeg bij Jodan Boys stroomt langzaam leeg. Roald kon weer zestig minuten meedoen. Mike en Mo maakte weer minuten. Dat is goed voor de kwaliteit in het veld. Volgende week speelt Jodan Boys in eigen huis tegen ARC. De ploeg van Mark Evers was dichtbij promotie naar de derde divisie. Helaas voor de Alphenaren stak Volendam daar een stokje voor. Dit seizoen wil ARC weer zo hoog mogelijk eindigen. Jodan Boys kan dus de borst nat maken. Maar het vertoonde spel in met name de tweede helft biedt voldoende perspectief. Op naar volgende week.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Feest gisteren 18:42

Jodan Boys viert jubileum met tweedaags feest op hoofdveld

Op 1 mei 2024 is het precies 90 jaar geleden dat CVV De Jodan Boys werd opgericht. De Goudse voetbalclub organiseert een jaar lang allerlei activiteiten voor leden, vrijwilligers, sponsors en inwoners van Gouda en omgeving. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op woensdagavond 1 mei a.s. met een grootschalig diner in de Gouwekerk. De club blikt echter ook al vooruit naar vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024. Dan verandert het hoofdveld in een open lucht feestlocatie.

Weer in Gouda gisteren 16:42

Hoe komt een weerbericht tot stand? Huub Mizee vertelt het je

Huub Mizee is al vele jaren bekend als weerman bij Radio- en TV West. Hij komt vrijdagavond 19 april bij Weerclub Gouda vertellen wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een weerbericht. De publieksavond met de lezing Hoe komt een weerbericht tot stand? is bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en begint om 20u00.

Verkeer en vervoer gisteren 16:28

Spoorstraat laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00.