Jodan Boys, Dick Gijsbertsen

Mooi afscheid met ruime overwinning bij Jodan Boys

De wedstrijd Jodan Boys-De Meer van zaterdag stond in het teken van het afscheid van Michel Verkaik en Erik van Zoest. Twee Jodan Boy’s die hun sporen bij de club door de jaren heen hebben verdiend. Het werd een mooi afscheid voor het thuispubliek. Jodan Boys won met 4-1 van vv De Meern, waarbij de 3-1 van Fahim Musaui van grote schoonheid was. 

Goed afscheid

Ondanks het geringe competitieprogramma en de vakantie was er toch lekker wat publiek naar de Sportlaan gekomen om de wedstrijd tegen vv De Meern te bekijken. De Meern met tien punten uit de laatste vier wedstrijden was bezig aan een lekkere reeks en wilde in Gouda die lijn doorzetten. Jodan Boys kon terugkijken op een goede wedstrijd tegen Zuidvogels en wilde kostte wat kost Erik van Zoest en Michel Verkaik een goed afscheid geven.

Goed uit de startblokken

Jodan Boys startte goed aan de wedstrijd binnen tien minuten kreeg Jodan Boys al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Eerst via een ouderwetse scrimmage en na vijf minuten kon Milan Harteloh vrij inkoppen. Beide mogelijkheden troffen geen doel.

Na twaalf minuten was het wel raak. Na een goede actie van Quincy Tavares viel de bal bij de eerste paal. Rick Wils wist de bal op curieuze wijze achter de doelman van vv De Meern te krijgen. Het maakte niet uit hoe maar Jodan Boys had de voorsprong te pakken.

Gaandeweg de eerste helft speelde Jodan Boys steeds  meer kansen bij elkaar. Adil Akanioui en Alex van Waardenberg waren er een paar keer dichtbij maar hun inzetten leverden geen doelpunten op. Na een klein half uur werd de score wel verdubbeld. Was hij bij de eerste goal aangever bij het tweede doelpunt scoorde Quincy Tavares op aangeven van Mike Verhagen.

Terug in de wedstrijd

Lang kon Jodan Boys niet van de marge van twee doelpunten genieten want binnen drie minuten was het Bob Prins die de 2-1 kiezelhard tegen de touwen wist te knallen. Na een verkeerde inschatting van de verdediging kon Prins doorlopen en met links uithalen. Bij Jodan Boys hopen ze dat Prins volgend jaar ook veel weet te scoren als hij het JB-shirt draagt. Jodan Boys ging met 2-1 voorsprong de rust in.

Twaalf jaar Michel Verkaik

Jodan Boys werd direct na rust in het nauw gedreven door De Meern. De uitploeg werd via een volley erg gevaarlijk. De bal kon op de lijn worden gekeerd door Adil Akanioui. Ondanks dat Jodan Boys wat werd teruggedrongen had Rick Wils de 3-1 op zijn schoen. Eén op één met de doelman werd de keeper van De Meern de winnaar. Hij keerde de inzet met zijn benen.

Een kwartier voor tijd kreeg Michel Verkaik zijn publiekswissel. Dochter Keet stond haar vader bij de zijlijn op te wachten. Vanaf komend seizoen is Verkaik helemaal beschikbaar om met Keet zaterdagen lang in zwembaden, indoorspeelhallen en speeltuinen door te brengen. "Michel we zijn je heel erg dankbaar voor alles wat je ons hebt gegeven. Nog twee wedstrijden knallen met elkaar", zo liet Jodan Boys weten.

De naam is Fahim Musaui

Verkaik had het veld verlaten en Fahim Musaui had inmiddels zijn opwachting gemaakt. Misschien was Musaui erg bedrijvig omdat hij vanaf de bank moest starten. Maar het resultaat mocht er zijn vier minuten voor tijd kreeg de linkerspits de handen op elkaar door van veertig meter de bal over de doelman van vv De Meern te volleren. Ongeloof op vele gezichten. Wat een beauty van een doelpunt.

In blessuretijd prikte Rick Wils er nog een doelpunt bij. Hij wipte de bal eerst over de doelman heen en schoot het leer vervolgens tegen de touwen. Jodan Boys won zo met ruime cijfers. Na de wedstrijd werd er door het thuispubliek  afscheid genomen van Erik van Zoest. Volgend jaar aan de slag bij stadsgenoot Olympia. Niet voordat we de laatste twee uitwedstrijden hebben gespeeld.

Wat is er nog mogelijk?

Na afloop kwamen de uitslagen van de andere velden binnen. Zuidvogels en BFC verloren in de top. DVVA en FC Aalsmeer wonnen. Wat heeft dit voor gevolgen voor Jodan Boys. Kunnen we nog nacompetitie halen? "Laten we eerst zelf beide wedstrijden goed afsluiten tegen Argon en Batavia’90, dan zien we daarna of het iets heeft opgeleverd", zo was de conclusie in de bestuurskamer.

Zaterdag behaalde Jodan Boys in ieder geval een lekkere overwinning. Dat is een heerlijk begin van het  negentigjarige feestjaar! Dat afgelopen woensdag begon met een mooi jubileumfeest.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid