Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Mooi op tijd voor toeristenseizoen

Al sinds het afbreken van de Goudse IJsbaan begin januari was de glazen deur naar de Burgerhal van het Stadhuis stuk en vervangen door een houten deur. En dat is niet zo'n mooi gezicht. Zo bemerkte historicus Paul Abels op zijn dagelijkse gang door de Goudse binnenstad. Maar inmiddels is de schade hersteld en zit er weer een glazen deur in het monumentale pand onder het bordes. Mooi op tijd voor het toeristenseizoen.

stadhuis glazen deur hout.jpg

Geen porum

"Gemeente Gouda dit is toch geen porum? Al sinds de ijsbaan om het stadhuis is afgebroken ligt de glazen deur eruit. Geen gezicht voor toeristen", zo liet Abels weten.

De beide deuren zijn inmiddels vervangen. En ook het klokkentheaterspel geschonken door De Goudse Verzekeringen doet het weer. Laat het toeristenseizoen maar beginnen...

pand stadhuis glazen deuren bordes staand.JPG


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.