Mooi Wark

Mooi Wark komt 'In de blote kont' zingen op Koningsnacht Gouda

Koningsnacht Gouda keert dinsdagavond weer terug op de Goudse Markt. Ook dit jaar wordt het festival georganiseerd door MASS Events. Na twee Coronajaren en een online editie onder de noemer Koningsnacht On Air is de organisatie erg blij dat ze weer aan de slag mogen. “Na twee jaar ‘nee’ verkopen, mogen we nu eindelijk weer met zijn allen in het oranje feesten op de Markt” zegt Thomas de Boer van MASS Events. ZoGouds.nl presenteert de komende dagen de line-up van het festival.

Mooi Wark

De band is opgericht in 1992 en bestaat nu uit Bert Koops (leadzang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en Dennis Hendriks (drum). Bij de optredens van Mooi Wark draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek, hierdoor is elk optreden anders. Mooi Wark is bekend van hits als ‘In de blote kont’ (ook het lijflied van het Mega Piraten Festijn), ‘Idioot’ en ‘Oh Yvon’. Die worden in honderden feesttenten in het oosten van Nederland hard meegezongen.

Koningsnacht 2022 Mooi Wark.jpg

Gratis festival

Ook in 2022 zal het Oranjefeest gratis toegankelijk zijn. “Wij vinden het belangrijk dat dit feest gratis toegankelijk blijft. Het wordt het eerste grote gratis feest in 2022 en wij hopen dat iedereen naar de Markt komt. Voor het leuke programma, maar ook om ons een beetje te steunen. We kunnen zo vlak na Corona elke extra bezoeker goed gebruiken”,  zegt Gerben Roskam van MASS Events.

Voor nadere info zie www.facebook.com/KoningsnachtGouda en https://www.instagram.com/koningsnachtgouda/


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport en recreatie vandaag 10:39

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Opinie vandaag 10:00

Kleurrijke sokken

Ik was deze week op een jaarlijkse bijeenkomst voor specialisten en klanten van een groot Amerikaans IT-bedrijf. Dit soort bijeenkomsten hebben een huizenhoog yuppie gehalte met grote parkeerplaatsen voor dure auto’s en een hoog ons-kent-ons gehalte.

Ere wie ere toekomt vandaag 08:58

Vrijwilligerspenning Gouda voor Leen Ouweneel

Leen Ouweneel heeft dinsdag uit handen van wethouder Thierry van Vugt de vrijwilligerspenning van Gouda gekregen. Ouweneel is als sinds 1982 actief bij Stichting Vrienden van Archief en Librije. Onder andere als penningmeester.

4 en 5 mei gisteren 18:53

Rondleiding ‘Gouda in de oorlog’ op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Theater gisteren 18:49

Ex-profvoetballer Eljero Elia geeft masterclass in schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:46

Week van Tweedehands Textiel: doe jij mee?

Om het belang en plezier van het hergebruik van textiel te benadrukken heeft het Leger des Heils de Week van Tweedehands Textiel in het leven geroepen. Dit jaar is het alweer de 6e editie. Doe jij mee? Breng je kleding bijvoorbeeld naar Stichting kringloop Gouda of Appel&Ei!