Gemeente Gouda

Morgen stemmen: dit moet je weten

Morgen, donderdag 6 juni, is het weer tijd om te stemmen. De verkiezingen voor het Europees Parlement staan voor de deur, en het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. 

Het proces blijft eenvoudig: je kiest eerst één partij en daarna één kandidaat van die partij door twee vakjes rood te maken. De namen van de kandidaten waarop je kunt stemmen, zijn beschikbaar op het overzicht van kandidaten dat in elk stemhokje en elk stembureau ligt, en ook per post wordt verstuurd vóór de verkiezing.

Een stem wordt als geldig beschouwd als je:

Eén partij en één kandidaat van die partij hebt gekozen.

Alleen één partij hebt gekozen, wat automatisch betekent dat je op kandidaat één, de lijsttrekker, van die partij hebt gestemd.

Niets hebt ingekleurd, wat een blanco stem oplevert.

Praktische Tips

Controleer je stempas: Zorg ervoor dat je je stempas hebt ontvangen en neem deze mee naar het stembureau.

Identiteitsbewijs: Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Dit kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn.

Kandidaten overzicht: Maak jezelf vertrouwd met de kandidaten en partijen voorafgaand aan de stemdag. Dit kan het stemproces versnellen.

Openingstijden stembureau: Controleer de openingstijden van je stembureau en plan je bezoek ruim van tevoren om wachttijden te vermijden.

Zie voor nadere informatie op https://www.gouda.nl/bestuur-en-organisatie/europese-verkiezingen/


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.