Museum Gouda

Museum Gouda is weer het Huis van Sinterklaas!

Van 12 november tot en met 5 december logeert niemand minder dan Sinterklaas weer in Museum Gouda en kunnen kinderen en hun volwassen begeleiders meedoen aan het feestelijke familieprogramma in het Huis van Sinterklaas.

Letterbakkers zijn in opdracht van Sinterklaas druk bezig om voor ieder kind in Gouda een chocoladeletter te maken. Maar oh-oh, ze zijn boven op een zak net gemaakte letters gaan zitten, allemaal kapot! Nu weten ze niet meer welke letters ze moeten maken! Kom je helpen? Volg een gezellige opdrachtenroute door het museum, maak een mooi versierde, eigen letter en schuif bij Sinterklaas aan in zijn fijne zitkamer.

Gratis inloopdagen

Wil je zien waar Sinterklaas werkt en slaapt? Kom zelf kijken. Op zaterdag 12 november, de dag van de intocht, is Sinterklaas natuurlijk nog heel druk in de stad en is hij zelf nog niet in het museum. Maar je kunt wel alvast zijn kamer bekijken. Op woensdag 16 november kun je Sinterklaas wel in zijn kamer ontmoeten. Oh kom er eens kijken!

Kijk voor meer informatie en voor tickets voor het familieprogramma op de website museumgouda.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.