Museum Gouda

Museum Gouda is weer het Huis van Sinterklaas!

Van 12 november tot en met 5 december logeert niemand minder dan Sinterklaas weer in Museum Gouda en kunnen kinderen en hun volwassen begeleiders meedoen aan het feestelijke familieprogramma in het Huis van Sinterklaas.

Letterbakkers zijn in opdracht van Sinterklaas druk bezig om voor ieder kind in Gouda een chocoladeletter te maken. Maar oh-oh, ze zijn boven op een zak net gemaakte letters gaan zitten, allemaal kapot! Nu weten ze niet meer welke letters ze moeten maken! Kom je helpen? Volg een gezellige opdrachtenroute door het museum, maak een mooi versierde, eigen letter en schuif bij Sinterklaas aan in zijn fijne zitkamer.

Gratis inloopdagen

Wil je zien waar Sinterklaas werkt en slaapt? Kom zelf kijken. Op zaterdag 12 november, de dag van de intocht, is Sinterklaas natuurlijk nog heel druk in de stad en is hij zelf nog niet in het museum. Maar je kunt wel alvast zijn kamer bekijken. Op woensdag 16 november kun je Sinterklaas wel in zijn kamer ontmoeten. Oh kom er eens kijken!

Kijk voor meer informatie en voor tickets voor het familieprogramma op de website museumgouda.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Vastgoed gisteren 19:07

Sam's Bakery & lunchroom keert terug in binnenstad

Sam's Bakery & lunchroom keert terug in de Goudse binnenstad. De bakker is bezig met de verbouwing van het pand aan Korte Groenendaal 22 waar voorheen Keurslager Konermann in zat. Sam's Bakery & lunchroom verwacht op zaterdag 20 april de nieuwe zaak te openen. De bakkerij zat tot 2022 aan de Lange Tiendeweg.

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Dieren gisteren 18:46

Ben/help jij bij de bijentelling?

Van 15 tot en met 24 april kan iedereen meedoen aan de bijentelling! Wil je de bijen een extra handje helpen? Doe dan op 22 april ook mee aan de Nationale Zaaidag!

Wonen en bouwen gisteren 18:45

Sloop (Bunnik-terrein) en bouw (De Koploper) in één beeld gevangen

Sloop (Bunnik-terrein) en bouw (De Koploper) in één beeld gevangen. De oude bedrijfspanden van Bunnik Services zijn binnenkort al uit het beeld verdwenen. Wellicht deze week al. Alleen puin en afval moeten nog worden verwijderd. Dan begint daar ook weer de bouw, van nieuwbouwwoningen van project Wonen in Parcour.

Advertorial Podia gisteren 18:44

Free Music draait mee bij Record Store Day

Zaterdag 20 april is het weer zover: Record Store Day. De dag voor de onafhankelijke platenzaken in 25 landen. De dag met vele schitterende releases op vinyl en cd. En uiteraard, optredens. Ook Free Music aan Turfmarkt 12 draait weer mee.