Museum Gouda

Museum Gouda is weer het Huis van Sinterklaas!

Van 12 november tot en met 5 december logeert niemand minder dan Sinterklaas weer in Museum Gouda en kunnen kinderen en hun volwassen begeleiders meedoen aan het feestelijke familieprogramma in het Huis van Sinterklaas.

Letterbakkers zijn in opdracht van Sinterklaas druk bezig om voor ieder kind in Gouda een chocoladeletter te maken. Maar oh-oh, ze zijn boven op een zak net gemaakte letters gaan zitten, allemaal kapot! Nu weten ze niet meer welke letters ze moeten maken! Kom je helpen? Volg een gezellige opdrachtenroute door het museum, maak een mooi versierde, eigen letter en schuif bij Sinterklaas aan in zijn fijne zitkamer.

Gratis inloopdagen

Wil je zien waar Sinterklaas werkt en slaapt? Kom zelf kijken. Op zaterdag 12 november, de dag van de intocht, is Sinterklaas natuurlijk nog heel druk in de stad en is hij zelf nog niet in het museum. Maar je kunt wel alvast zijn kamer bekijken. Op woensdag 16 november kun je Sinterklaas wel in zijn kamer ontmoeten. Oh kom er eens kijken!

Kijk voor meer informatie en voor tickets voor het familieprogramma op de website museumgouda.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.