Advertorial Muziek

Muzikale kindervoorstelling over meneer en mevrouw Hess in Sint Janskerk

Joachim Hess (1732-1819) was maar liefst 65 jaar een gewaardeerd organist en beiaardier van de Goudse Sint-Jan. Zijn boeiende werk en levensverhaal was aanleiding voor Goudse blokfluitiste Magda de Jong en stadsorganist Gerben Budding om een speciale kindervoorstelling te maken. Op vrijdag 17 mei zal van 19u00-19u45 de interactieve voorstelling plaatsvinden in de Goudse Sint-Jan met als titel Muzikale wandeling met meneer en mevrouw Hess.

Joachim Hess (1732-1819) werd geboren in Leeuwarden en kwam op 17-jarige leeftijd naar Gouda om organist van de Lutherse Joostkapel te worden. Na vier jaar werd hij organist van de Grote Kerk in Maassluis. In 1754 keerde hij weer terug naar Gouda, maar nu naar de Sint-Janskerk.

Hess was maar liefst 65 jaar een gewaardeerd organist en beiaardier van de Goudse Sint-Jan en was artistiek leider van het Collegium Musicum te Gouda. Daarnaast was hij actief als docent, orgeladviseur en publicist over orgels. Met zijn vrouw Catharina Schouten was hij woonachtig aan Westhaven 30, genaamd ‘de Pot’.

Het boeiende werk en levensverhaal van Hess was aanleiding voor Goudse blokfluitiste Magda de Jong en stadsorganist Gerben Budding om een speciale kindervoorstelling te maken. Op vrijdag 17 mei zal van 19u00-19u45 de interactieve voorstelling plaatsvinden in de Goudse Sint-Jan met als titel Muzikale wandeling met meneer en mevrouw Hess.

Tijdens de voorstelling maken de kinderen en hun ouders/verzorgers kennis met de markante persoon Joachim Hess en zijn vrouw Catharina. Tijdens de muzikale wandeling door de langste kerk van Nederland leren de kinderen over 18e-eeuwse muziek en ontdekken ze verschillende instrumenten. Van het imposante hoofdorgel tot het verfijnde kistorgel in het koor.

bestel kaarten

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt met steun van het Cultuurfonds


Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.