Na nacht vol buien en onweer breekt de zon weer door

In de nacht van dinsdag op woensdag was het bewolkt en trokken er buien over het land heen. Bij sommige buien was onweer mogelijk, maar ook windvlagen en in korte tijd veel regen. Woensdag wordt het aan het begin van de ochtend vanuit het zuiden weer droger. Overdag is het grotendeels droog. De zon breekt bij tijden zelfs fel door. Het wordt maximaal 24 graden in het Goudse.

Woensdagochtend is het nog bewolkt, maar droog. Vanuit een zuidwestelijke richting breekt de zon steeds vaker door en lost de meeste bewolking geleidelijk op. Er waait een zwakke tot matige zuidwestelijke wind, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Woensdagmiddag is het vrij zonnig, al zijn er ook stapelwolken en een aantal wolkenvelden. In het Groene Hartgebied blijft het op de meeste plaatsen droog, maar een lokale (onweers)bui is niet geheel uitgesloten. Het wordt met maximaal 24 graden Celsius minder warm dan dinsdag. Er waait een zwakke tot matige zuidwester, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Ook woensdagavond blijft het vrijwel overal droog, maar ook dan is een lokale (onweers)bui niet helemaal uitgesloten. Tegen het eind van woensdagavond neemt de kans op een bui vanuit een zuidelijke richting opnieuw toe. In de nacht naar donderdag volgt dan een nieuw gebied met buien. Deze buien zijn hoogstwaarschijnlijk minder actief dan de buien van de nacht ervoor, maar lokaal kan het flink plenzen en ook is onweer niet uitgesloten. De minimumtemperatuur ligt rond 14 graden Celsius in de Goudse regio. Er waait een zwakke wind uit variabele richtingen, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Donderdag begint de daglichtperiode nat. Soms plenst het nog even flink door, een onweersontlading is ook mogelijk. De zon kan in de loop van de ochtend doorbreken, maar de bewolking is overheersend. Donderdagmiddag breekt de zon iets vaker door, maar er ontstaan in de loop van de middag nieuwe losse buien. Lokaal kan het tijdelijk flink doorregenen en daarbij is  opnieuw onweer mogelijk. De temperatuur loopt op naar maximaal 20 graden Celsius. Er waait een matige zuidenwind, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Ook op vrijdag trekken regenbuien en onweersbuien over het Groene Hart met tussendoor ook wat ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt opnieuw rond  20 graden Celsius. Er staat iets meer wind dan donderdag.

Tijdens het weekend blijft het licht wisselvallig met van tijd tot tijd kans op een bui, al lijkt het zondag droog te blijven in onze regio. Ook is er genoeg ruimte voor de zon. De middagtemperatuur komt een fractie boven 20 graden Celsius uit. Dat is vrij normaal voor de eerste decade van september. Na het weekend gaat de temperatuur waarschijnlijk weer iets oplopen en wordt het zonniger.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal. 

Ere wie ere toekomt vandaag 13:23

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Koningsdag vandaag 13:00

De vlag uit met Koningsdag? Wie doet het nog?

Word Koningsdag elk jaar met enthousiasme tegemoet gezien? Volgens een enquête uitgevoerd door het buurtplatform Nextdoor, dat buren met elkaar verbindt, kijkt 29% er écht naar uit, maar is uiteindelijk het merendeel (66%) wel voor het vieren van Koningsdag te porren.

Advertorial Winkels vandaag 12:00

Klant is Koning VIP-avond bij Diertotaal Utopia in Winkelcentrum Bloemendaal

Diertotaal Utopia heeft iets leuks voor je in petto! Op woensdag 24 april in Winkelcentrum Goverwelle en donderdag 25 april in Winkelcentrum Bloemendaal zijn het de Klant is Koning VIP avonden bij Diertotaal Utopia. Met Koninklijke aanbiedingen. Maak kans op leuke prijzen. Een hapje en drankje. En natuurlijk wat lekkers om mee te nemen voor je huisdier.

Gemeente vandaag 10:23

Maak op tijd afspraak voor paspoort, rijbewijs of identiteitskaart

De gemeente Gouda heeft net als andere gemeenten te maken met lange wachttijden voor het aanvragen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. Daarom vraagt de gemeente je om alleen een afspraak te maken als het echt nodig is. Bijvoorbeeld als het document binnen 4 weken verloopt. 

Weer in Gouda vandaag 08:50

Buiig en fris, maar vanaf Koningsdag wordt het warmer

Het weer van donderdag lijkt erg op dat van woensdag. Het is een wisselvallige dag met enkele buien, maar er zijn ook droge perioden met zon. Het blijft nog altijd koud, met een maximumtemperatuur van 10 graden.