Nacompetitie voor DONK en RVC

Dankzij een betrekkelijk eenvoudige zege tegen een gehavend RVC gaat DONK straks definitief in de nacompetitie spelen om promotie naar de eerste klasse. Als gevolg van de nederlaag is de minimale kans die RVC had om aan de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontsnappen verkeken.

DONK’s trainer Pieter van Zoest had bij de opstelling van zijn ploeg rekening gehouden met zijn brede selectie. Zo begonnen Mark van Doeland, Zakaria Mellah en Imad El Yousfi dit keer op de bank. Maher Hariti was geblesseerd.

RVC miste maar liefst negen selectiespelers om uiteenlopende redenen.

Zomerse omstandigheden

De eerste tien minuten van het onder zomerse omstandigheden afgewerkte treffen golfde het spel nog aardig op en neer.

RVC was als eerste gevaarlijk met een kopbal van Daan Zantinge die in de handen van keeper Bas van der Eem belandde, terwijl aan de andere kant DONK’s linkerspits Bas Houdijk er als een haas vandoor ging na een afspeelfout van Sander Sluijs. Zijn knal in de korte bovenhoek werd echter een prooi voor keeper  Stefan van der Meer.

Al na elf minuten kwam Zakaria Mellah alsnog binnen de lijnen nadat “Appie” Kaïssy er na een zware tackle van rechtsback Sander Sluijs geblesseerd vanaf moest. De dader kwam er met slechts een vermaning van scheidsrechter Sezgin Degirmenci wel heel genadig van af.

De volgende mogelijkheden waren voor RVC. Na negentien minuten kopte Frank Stolwijk na een goede voorzet van Sander Sluijs naast en even later spatte een knalhard afstandsschot van diezelfde Sander Sluijs uiteen op de vuisten van DONK’s keeper Bas van der Eem.

Hierna na kwam DONK beter in de wedstrijd. Een goed schot van Tijmen Harmsen dat goed werd gepakt door Stefan van der Meer vormde de voorbode voor meer Goudse dreiging.

Na 32 minuten leek de 0-1 te gaan vallen. Zakaria Mellah stuurde Levi van Houten met een fraaie pass de diepte in en diens lage voorzet werd door Jeroen Borsboom van dichtbij gemist.

Nadat bij RVC Dave Tol geblesseerd uit was gevallen en vervangen door Rens van der Werf was het weer DONK dat de kans kreeg om op voorsprong te komen. Een voorzet van Damian van Veen werd fraai ingekopt door Roy van der Graaf en even fraai door de vingertoppen van Stefan van der Meer nog tot corner verwerkt.

Vier minuten voor het rustsignaal was het alweer bijna raak. Na een afgeslagen corner van RVC counterde DONK knap. Verdedigende middenvelder Jeffrey van Dam vormde het eindstation maar knalde recht in de handen van Stefan van der Meer.

Op slag van rust weer een goede combinatie van DONK. Levi van Houten drong door tot in het vijandelijke strafschopgebied maar werd, op het moment dat hij wilde uithallen aangetikt. Scheidsrechter Sezgin Degirmenci aarzelde geen seconde en legde de bal op de stip. Jeroen Borsboom vonniste feilloos, 0-1.

Wissel

Beide ploegen begonnen de tweede helft met een wissel. Bij RVC kwam Sem Laurier de geblesseerd geraakte behendige Romano Giorgini vervangen, terwijl bij DONK Mark van Doeland de plaats innam van Levi van Houten.

In de 52ste minuut schrok het publiek op uit zijn zomerdutje. De sterk spelende Zakaria Mellah speelde zich vrij en besloot met een zeer fraai geplaatst schot in de kruising, 0-2.

RVC probeerde onmiddellijk iets terug te doen in een poging er toch nog weer een wedstrijd van te maken. Na een voorzet van Daan Zantinge kopte Frank Stolwijk goed in, maar keeper Bas van der Eem bleek paraat. Hij tikte de bal over zijn doel.

Drie minuten later kon aan de andere kant een vrije kans voor Roy van der Graaf worden genoteerd. De Goudse rechterspits kopte echter over.

Met Imad El Yousfi voor Roy van der Graaf en de eindelijk weer inzetbare Tim Houdijk voor Damian van Veen was het in het laatste half uur van de wedstrijd vrijwel alleen maar DONK dat de klok sloeg. Het aantal kansen en mogelijkheden liep op. In de 68ste minuut strandde een inzet van Mark van Doeland na een goede combinatie tussen Zakaria Mellah en Bas Houdijk op de voet van de beste RVC-er, doelman Stefan van der Meer. Even later kopte Marvin Vat na een voorzet van Werner Overkamp over het vijandelijke doel.

In de 75ste minuut kon DONK weer juichen. Jeffrey van Dam stuurde Zakaria Mellah weg op de rechterflank. De voorzet van de middenvelder ging weliswaar over spits Jeroen Borsboom heen, maar bereikte wel Bas Houdijk. Die behield het overzicht en bood Jeroen Borsboom de kans om zijn tweede treffer aan te tekenen, 0-3.

RVC bleef knokken voor de eretreffer. Een venijnig schot van Aartjan van Dijk vloog via keeper Bas van der Eem corner. Daaruit ontstond een dot van een kans voor de volkomen vrijstaande Frank Stolwijk. De eens zo trefzekere RVC-er kopte echter over.

Het laatste woord was aan DONK. Zakaria Mellah schoot tien minuten voor tijd hard op de vuisten van Stefan van der Meer en vervolgens in de rebound over.

Puike prestatie

Het bleef bij 0-3. Na afloop berusting bij de spelers van RVC en geen uitbundigheid bij de spelers van DONK. Daarvoor was het resultaat, nacompetitie voor DONK om een stap hoger te komen en nacompetitie voor RVC om het vege lijf in de tweede klas te redden te voorspelbaar.

Al met al een dik verdiende overwinning voor een overigens lang niet altijd overtuigend DONK. Scheidsrechter Sezgin Degirmenci leverde een puike prestatie en had slechts één gele kaart nodig (voor RVC-er Sander Sluijs) om het duel in goede banen te leiden.

Fidus Cup tegen Feyenoord

Aanstaande zondag ontvangt DONK om 14u30 de verrassende nummer 3, KDO, dat erin slaagde om kampioen HBC zijn enige nederlaag te bezorgen.

Aanstaande dinsdag speelt DONK eerst nog op Varkenoord de halve finale van de Fidus Cup tegen Feyenoord dat in de hoofdklasse op de tweede plaats staat. Een mooi affiche!

De nacompetities zullen in de week van 12 t/m 19 juni worden afgewerkt. Voor DONK, op jacht naar de eerste klasse, betekent dat maximaal drie wedstrijden met de finale, mocht die bereikt worden, op 19 juni, terwijl RVC direct de finale speelt met als inzet lijfsbehoud.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Feest gisteren 18:42

Jodan Boys viert jubileum met tweedaags feest op hoofdveld

Op 1 mei 2024 is het precies 90 jaar geleden dat CVV De Jodan Boys werd opgericht. De Goudse voetbalclub organiseert een jaar lang allerlei activiteiten voor leden, vrijwilligers, sponsors en inwoners van Gouda en omgeving. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op woensdagavond 1 mei a.s. met een grootschalig diner in de Gouwekerk. De club blikt echter ook al vooruit naar vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024. Dan verandert het hoofdveld in een open lucht feestlocatie.

Weer in Gouda gisteren 16:42

Hoe komt een weerbericht tot stand? Huub Mizee vertelt het je

Huub Mizee is al vele jaren bekend als weerman bij Radio- en TV West. Hij komt vrijdagavond 19 april bij Weerclub Gouda vertellen wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een weerbericht. De publieksavond met de lezing Hoe komt een weerbericht tot stand? is bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en begint om 20u00.

Verkeer en vervoer gisteren 16:28

Spoorstraat laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00.