Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Netwerklunch Duurzaamheids Platform Gouda bij Driestar Educatief

Bedrijventerreinen kunnen forse stappen zetten om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. De meeste ondernemers(verenigingen) willen daar graag mee aan de slag. Maar hoe en waarmee te beginnen? Tijdens de bijeenkomsten van Duurzaamheidsplatform Gouda (DPG) worden kennis en ervaring uitgewisseld, en vertelt DPG  over de stand van zaken in Gouda. Op vrijdag 27 oktober is er weer een bijeenkomst bij Driestar Educatief.

Uitnodiging voor alle Goudse ondernemers

"Vrijdag 27 oktober houden we een lunchbijeenkomst om ondernemers in de regio te informeren over de stand van zaken rond de energietransitie op bedrijventerreinen in Gouda, en inspiratie én praktische handvatten te bieden voor verduurzaming", aldus een woordvoerder van DPG.

Vrijdag 27 oktober is het thema: ‘Naar een duurzame koude- en warmtevoorziening op bedrijventerreinen’. Zo hoor je over de samenwerking van Driestar educatief en Wartburg met het Groene Hart Ziekenhuis en Yuverta om te onderzoeken of een duurzaam koude/warmte-net kan bijdragen om de energierekeningen terug te brengen.

Natuurlijk is er ook volop tijd om (bij) te praten met andere ondernemers in de stad. En dat allemaal tijdens de lunch, die je gratis wordt aangeboden!

Programma
12.00 Opening door Teun Bokhoven (DPG)
12.05 Welkom door Kees Codée (Driestar educatief)
12.10 Warmte- en koudevoorzieningen op bedrijventerreinen door Lambert den Dekker (DWA)
12.30 Cluster Gouwespoor en cluster Driestar educatief, Yuverta en Groene Hart Ziekenhuis: vraaggesprek o.l.v. Thijs de Neeve (DPG)
12.50 Netwerklunch
14.00 Afsluiting

De bijeenkomst vindt plaats bij Driestar educatief (Burgemeester Jamessingel 2, 2803 PD in Gouda) en start om 12u00. De organisatie sluit af om 14u00.

Aanmelden


Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.