Nico Voogt

Nico Voogt stopt als voorzitter van Gouda Onderneemt!

Ondernemersplatform Gouda Onderneemt! zoekt een nieuwe voorzitter die de rol van Nico Voogt kan overnemen. Na drie termijnen van drie jaar voorzitter te zijn geweest vindt Voogt het tijd voor een opvolger. Voogt neemt dinsdag 24 mei in De Goudse Schouwburg afscheid tijdens een XL bijeenkomst van Gouda Onderneemt!

Een XL bijeenkomst van Gouda Onderneemt! met onder meer Progressor Ruud Veltenaar. Keynote-speaker Veltenaar neemt ons tijdens deze bijeenkomst mee op expeditie naar de ontketende toekomst en een volgende fase in onze beschaving. Verder neemt Gouda Onderneemt afscheid van bestuurssecretaris Gerard van Erk. Van Erk is vele jaren en in diverse rollen, nauw betrokken geweest bij Gouda Onderneemt.

Stokje

“Het is een mooi moment om het stokje over te dragen", zo licht de Gouwenaar Voogt toe. "We hebben recent de nieuwe economische agenda voor Gouda getekend, de regionale samenwerking loopt heel goed, het convenant ondernemersfonds is voor vijf jaar verlengd en een brede vertegenwoordiging van Goudse ondernemersbelangen zit aan tafel. Naast ondernemers-vertegenwoordiging is ook onderwijs met twee bestuurders een vaste waarde van Gouda-Onderneemt! Natuurlijk er is altijd ruimte voor verdere ontwikkeling van het platform maar we kunnen ook vooral trots zijn op wat de afgelopen jaren is bereikt. Een nieuwe voorzitter kan met frisse blik doorbouwen op dit fundament van lokale en regionale samenwerking en belangenbehartiging. We hebben nog geen opvolger, die zoeken we nog. Een selectiecommissie uit het bestuur werkt aan een profiel.”

Groeiende economie

In Gouda Onderneemt! werken de Vereniging Bedrijventerreinen Gouda (VBG), Duurzaamheidsplatform Gouda (DPG), Cluster Onderwijs, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gouda, VNO-NCW RijnGouwe en de Samenwerkende Binnenstad Ondernemers (SBG) samen, met als doel bij te dragen aan een gestructureerde, groeiende economie in Gouda en directe omgeving.

In samenwerking met de gemeente Gouda is inmiddels de derde gezamenlijke economische agenda gepresenteerd. In de economische agenda is vastgelegd hoe de gemeente en ondernemers ook de komende jaren weer samen verder bouwen aan een bruisende Goudse economie en goed vestigingsklimaat.

Investeren in samenwerking

Voogt: "Dat we goed samenwerken met de gemeente wil niet zeggen dat we het altijd eens zijn met het beleid, maar doordat we met elkaar in gesprek blijven komen we wel altijd verder” vertelt hij. Het feit dat je elkaar goed kent, weet wat je aan elkaar hebt, maakt ook dat je snel kunt schakelen als dat nodig is. Helemaal aan het begin van corona hebben we binnen een paar dagen een team neergezet waarin de gemeente en ondernemers samenwerkten; waar is behoefte aan en wat kunnen we doen? Dat is de opbrengst van jarenlang investeren in samenwerking."

MKB-deal

Ook in de regionale samenwerking zijn de afgelopen jaren stappen gezet. Gouda Onderneemt! werkt nauw samen met de ondernemersplatforms uit Bodegraven-Reeuwijk (OPBR), Waddinxveen (OPW), Krimpenerwaard (OK-Krimpenerwaard) en Zuidplas. In het overleg met overheid, onderwijs en ondernemers, het zogeheten Triple Helix overleg, trekken ze samen op en ook de Ondernemersprijs Midden-Holland wordt gezamenlijk georganiseerd vanuit een stichting waarin de bestuursleden vertegenwoordigers van de regionale platforms zijn. "In het krachtenveld tussen de grote steden is het van belang dat we als regio samenwerken. Dat dit effect heeft blijkt wel uit de recent verworven MKB-deal waarbij € 200.000 aan subsidie vanuit de provincie aan Midden-Holland is toegezegd. Dat hadden we alleen niet gekund”, aldus Voogt.

Vertrouwen

Op de vraag of hij niet bang is dat een deel van wat er opgebouwd is verloren zal gaan met zijn vertrek, antwoordt Voogt: "Een andere voorzitter zal het anders doen, andere accenten leggen, maar wat er is opgebouwd is gezamenlijk gedaan met het hele bestuur van Gouda Onderneemt! en de samenwerkingspartners. Betrokken ondernemers die staan voor de belangen van ondernemers. Ze worden ondersteund door de programmamanager die met name actief is op de uitvoering van de economische agenda maar ook bij allerlei andere thema’s actief is. Ik heb er alle vertrouwen in...”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Film vandaag 13:05

Stichting Culturele Verrassingen komt weer met een verrassing

Stichting Culturele Verrassingen van Marcel Kamphuis komt vandaag weer met een verrassing. Samen met Museumhaven Gouda gaat Kamphuis een Drijf-In Bioscoop organiseren met heel veel live-muziek. En wel op 7, 8 en 9 juni rond het IJsselhuis. 

Advertorial Filmhuis Gouda vandaag 12:01

Film ‘Anton de Kom, wij slaven van Suriname’ in Filmhuis Gouda

De film ‘Anton de Kom, wij slaven van Suriname’ is de eerste van drie dit jaar, in de langer lopende reeks films over het slavernijverleden in Filmhuis Gouda. Regisseur Frank Zichem (1945) is woensdag 24 april om 20u00, op de sterfdag van Anton de Kom, in het Filmhuis te gast om zijn documentaire over Anton de Kom toe te lichten.

Advertorial Theater vandaag 11:50

Het Wim Sonneveld-Complex in De Goudse Schouwburg

Het Wim Sonneveld-Complex is een voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld. In een muzikale theatervoorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende.

ICT en technologie vandaag 11:13

We hebben een nieuwe Explore Gouda-webapp

De nieuwe Explore Gouda-webapp is gelanceerd. De webapp, ontwikkeld door Centric, is een laagdrempelige hulp voor inwoners én bezoekers om Gouda (nog) beter te leren kennen.

Advertorial Exposities vandaag 10:30

De Goudse Waarden en Coornhert gymnasium halen expo De Democratiefabriek naar Gouda

De Goudse Waarden en het Coornhert gymnasium hebben het initiatief genomen om samen de interactieve tentoonstelling ‘Democratiefabriek’ in mei naar Gouda te halen. De tentoonstelling raakt thema’s als democratie, vrijheid en dictatuur, oorlog, maar ook antisemitisme, vooroordelen en nog veel meer.