Nico Voogt

Nico Voogt stopt als voorzitter van Gouda Onderneemt!

Ondernemersplatform Gouda Onderneemt! zoekt een nieuwe voorzitter die de rol van Nico Voogt kan overnemen. Na drie termijnen van drie jaar voorzitter te zijn geweest vindt Voogt het tijd voor een opvolger. Voogt neemt dinsdag 24 mei in De Goudse Schouwburg afscheid tijdens een XL bijeenkomst van Gouda Onderneemt!

Een XL bijeenkomst van Gouda Onderneemt! met onder meer Progressor Ruud Veltenaar. Keynote-speaker Veltenaar neemt ons tijdens deze bijeenkomst mee op expeditie naar de ontketende toekomst en een volgende fase in onze beschaving. Verder neemt Gouda Onderneemt afscheid van bestuurssecretaris Gerard van Erk. Van Erk is vele jaren en in diverse rollen, nauw betrokken geweest bij Gouda Onderneemt.

Stokje

“Het is een mooi moment om het stokje over te dragen", zo licht de Gouwenaar Voogt toe. "We hebben recent de nieuwe economische agenda voor Gouda getekend, de regionale samenwerking loopt heel goed, het convenant ondernemersfonds is voor vijf jaar verlengd en een brede vertegenwoordiging van Goudse ondernemersbelangen zit aan tafel. Naast ondernemers-vertegenwoordiging is ook onderwijs met twee bestuurders een vaste waarde van Gouda-Onderneemt! Natuurlijk er is altijd ruimte voor verdere ontwikkeling van het platform maar we kunnen ook vooral trots zijn op wat de afgelopen jaren is bereikt. Een nieuwe voorzitter kan met frisse blik doorbouwen op dit fundament van lokale en regionale samenwerking en belangenbehartiging. We hebben nog geen opvolger, die zoeken we nog. Een selectiecommissie uit het bestuur werkt aan een profiel.”

Groeiende economie

In Gouda Onderneemt! werken de Vereniging Bedrijventerreinen Gouda (VBG), Duurzaamheidsplatform Gouda (DPG), Cluster Onderwijs, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gouda, VNO-NCW RijnGouwe en de Samenwerkende Binnenstad Ondernemers (SBG) samen, met als doel bij te dragen aan een gestructureerde, groeiende economie in Gouda en directe omgeving.

In samenwerking met de gemeente Gouda is inmiddels de derde gezamenlijke economische agenda gepresenteerd. In de economische agenda is vastgelegd hoe de gemeente en ondernemers ook de komende jaren weer samen verder bouwen aan een bruisende Goudse economie en goed vestigingsklimaat.

Investeren in samenwerking

Voogt: "Dat we goed samenwerken met de gemeente wil niet zeggen dat we het altijd eens zijn met het beleid, maar doordat we met elkaar in gesprek blijven komen we wel altijd verder” vertelt hij. Het feit dat je elkaar goed kent, weet wat je aan elkaar hebt, maakt ook dat je snel kunt schakelen als dat nodig is. Helemaal aan het begin van corona hebben we binnen een paar dagen een team neergezet waarin de gemeente en ondernemers samenwerkten; waar is behoefte aan en wat kunnen we doen? Dat is de opbrengst van jarenlang investeren in samenwerking."

MKB-deal

Ook in de regionale samenwerking zijn de afgelopen jaren stappen gezet. Gouda Onderneemt! werkt nauw samen met de ondernemersplatforms uit Bodegraven-Reeuwijk (OPBR), Waddinxveen (OPW), Krimpenerwaard (OK-Krimpenerwaard) en Zuidplas. In het overleg met overheid, onderwijs en ondernemers, het zogeheten Triple Helix overleg, trekken ze samen op en ook de Ondernemersprijs Midden-Holland wordt gezamenlijk georganiseerd vanuit een stichting waarin de bestuursleden vertegenwoordigers van de regionale platforms zijn. "In het krachtenveld tussen de grote steden is het van belang dat we als regio samenwerken. Dat dit effect heeft blijkt wel uit de recent verworven MKB-deal waarbij € 200.000 aan subsidie vanuit de provincie aan Midden-Holland is toegezegd. Dat hadden we alleen niet gekund”, aldus Voogt.

Vertrouwen

Op de vraag of hij niet bang is dat een deel van wat er opgebouwd is verloren zal gaan met zijn vertrek, antwoordt Voogt: "Een andere voorzitter zal het anders doen, andere accenten leggen, maar wat er is opgebouwd is gezamenlijk gedaan met het hele bestuur van Gouda Onderneemt! en de samenwerkingspartners. Betrokken ondernemers die staan voor de belangen van ondernemers. Ze worden ondersteund door de programmamanager die met name actief is op de uitvoering van de economische agenda maar ook bij allerlei andere thema’s actief is. Ik heb er alle vertrouwen in...”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 12:25

Subsidieperiode Gevelherstel Gouda 750 verlengd

Het college van Gouda heeft op 27 juni 2022 besloten om op initiatief/verzoek van de raad de huidige subsidieperiode van Gevelherstel Gouda 750 te verlengen tot het einde van het jaar. Of zo lang het vastgestelde subsidiebudget beschikbaar is. Het is mooi dat de raad het in stand houden en het behoud van het culturele erfgoed in de binnenstad ook een warm hart toedraagt.

Sport vandaag 12:04

Oranje waterpolosters verliezen na thriller van Hongarije

Geknokt tot de laatste seconde, maar het was net niet genoeg voor de Nederlandse waterpoloploeg in de halve finale van het WK in Boedapest. Gastland Hongarije trok na een thriller van een wedstrijd met 13-12 aan het langste eind en strijdt zaterdag om het goud tegen titelverdediger Verenigde Staten. Oranje gaat om het brons spelen tegen Italië. De spannende halve finale werd op mobiel meegekeken door Thomas Lucas (vriend van Sabrina van der Sloot) en waterpoloër Lars Reuten (zie frontfoto). Dat deden de twee tijdens de optredens van Gouda Open Air in het Groenhovenpark.

Gouda 750 jaar vandaag 11:17

Brugwachtershuisje uit 1871 aan Korte Vest in ere hersteld

Als opmaat naar Gouda750jaar worden veel (monumentale) panden, straten en pleinen in de Goudse binnenstad aangepakt. Zo is ook de restauratie van het brugwachtershuisje uit 1871 bij de Kleiwegbrug Korte Vest afgerond. Vrijdagmiddag 1 juli, vanaf 16u00, is de feestelijke afsluiting van het project en pakt wethouder Thierry van Vugt het cadeautje aan de stad uit.

Festival vandaag 10:46

Vanavond Brandalarm Festival bij Gouda Open Air

Brandalarm is al dik zeven jaar het grootste én leukste 15+-feestje van Nederland! Vanavond, vrijdag 1 juli, komt de feestclub van 17 tot 24u00 loeien bij Gouda Open Air in het Groenhovenpark.

Advertorial Win-actie vandaag 10:22

WIN twee tickets voor So What! Open Air

Op zondag 3 juli vindt de eerste editie van So What! Open Air plaats. Hét Goudse popfestival om te swingen op de beste pop uit de Randstad. Heb je nog geen tickets? Als mediapartner van So What! Gouda Open Air mag ZoGouds.nl vier tickets weggeven. 

Sport vandaag 10:09

Dit zijn de komende tegenstanders van Jodan Boys

De tegenstanders van Jodan Boys voor het volgend seizoen zijn bekend. In de Hoofdklasse A - die omgedoopt zijn tot vierde divisies, bij zowel de zaterdag- als zondagamateurs - zijn als gevolg van promoties en degradaties van clubs de nodige nieuwe verenigingen. Zo moet Jodan Boys twee keer naar Goes (Zeeland) afreizen.