Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Nieuw: Museumhaven Gouda Wandeling

StadswandelingenGouda heeft een nieuwe wandeling ontwikkeld, in samenwerking met Museumhaven Gouda Het hoofditem is de 'Museumhaven Gouda en de verbinding met het water'. Zaterdag was de natte première met maar liefst 45 deelnemers.

Verhalen

Al vele jaren ligt er voor de Mallegatsluis een zwaaikom waar de schepen kunnen keren. In deze kom, aan de kade en langs de Turfsingel liggen diverse historische schepen die het bekijken meer dan waard zijn. Je krijgt uitleg over de schepen en de verhalen van de schippers, als zij aanwezig zijn.

Tijdens de wandeling geven de stadsgidsen je een goed overzicht over de vele facetten die Gouda heeft met de scheepvaart en zijn rivieren. In het 't Schipperswachtlokaal 'Het IJsselhuys', tegenwoordig café-restaurant, konden vroeger de schippers wachten tot hun schip geschut was. Een bijzondere historische plek.

Tijdens deze interessante wandeling zullen de Museumhaven, 't Werfhuys, havens en sluizen de revue passeren. Leuke verhalen van de gids en/of de schippers maakt het bezoek aan Gouda een belevenis.

Voor meer info en boeken zie https://www.stadswandelingengouda.nl/wandelingen/museumhaven-wandel-arrangement


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.