Advertorial Muziek

Nieuw muziekfestival Goudse Popweek in zomervakantie

Gouda staat van 28 juni tot en met 7 juli bol van muzikale energie, want dan vindt de eerste editie van de Goudse Popweek plaats. De organisatie Stichting Culturele Verrassingen belooft deze week een unieke ervaring waarin Gouda haar rijke muzikale erfgoed viert en lokale talenten in de schijnwerpers zet.

muziek goudse popweek logo.jpg

“Met een overvloed aan evenementen verspreid over de hele stad is de Goudse Popweek dé ontmoetingsplaats voor iedereen die een passie voor muziek heeft. Of je nu een doorgewinterde muzikant bent, een beginnende artiest, of gewoon een liefhebber van goede muziek, deze 10-daagse week biedt voor elk wat wils”, aldus Marcel Kamphuis van Stichting Culturele Verrassingen.

Enkele hoogtepunten van de Goudse Popweek zijn onder meer Gouda Leeft vol met live-optredens met meer dan dertig optredens in de stad, een jamsessie bij Houtmansplantsoen, maar ook een huiskamerconcert, open mic-avond en pubquiz en ook populaire evenementen als Goudse Zomeravonden, Gouwestrand Live en Gouda
viert de Zomer, met verschillende talenten bij het IJsselhuis, staan op het programma.

Met deze gevarieerde line-up biedt de Goudse Popweek niet alleen een podium voor lokale muzikanten, maar ook een unieke gelegenheid voor muziekliefhebbers om te leren, te netwerken en te genieten van al het muzikale talent dat Gouda te bieden heeft. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

De Goudse Popweek wordt mogelijk gemaakt door onder meer Innovatiefonds Gouda, Gouda op de Kaart en Popunie Zuid-Holland. Blijf op de hoogte via social media: www.degoudsepopweek.nl


Meer nieuws

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

Calamiteiten vandaag 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.

Voetbal vandaag 11:10

Stan is the man bij Jodan Boys

Wat een knotsgekke wedstrijd was het zaterdag voor Jodan Boys tegen Woudenberg. Je bent de held van de wedstrijd wanneer je in de extra tijd van de extra tijd, het beslissende doelpunt maakt. Stan Griffioen deed dit!

Waterpolo gisteren 10:55

GZC Donk speelt zondag waterpolo-bekerfinale tegen ZV De Zaan

GZC Donk speelt zondag 3 maart om 16u00 in het Haagse Hofbad de bekerfinale tegen ZV De Zaan. Recentelijk won ZV De Zaan in een tumultueuze wedstrijd met 13-14 bij GZC Donk. Aan het begin van het seizoen won de Goudse ploeg de SuperCup in Alphen aan de Rijn door met 14-11 af te rekenen met ZV De Zaan.