Nieuwe sociale huur appartementen in Westergouwe

In de nieuwe Goudse wijk Westergouwe zijn donderdag twee koop- en realisatieovereenkomsten ondertekend.  Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen hebben hiermee beiden bouwgrond aangekocht voor het realiseren van een appartementencomplex in de sociale sector.

De derde fase van de nieuwbouwwijk is nu in aanbouw, en met de ondertekening van de overeenkomsten kan nu ook gestart worden met de bouw van de eerste sociale huurwoningen in dit deel van de wijk. 

Woonpartners Midden-Holland start in het eerste kwartaal 2023 met de bouw van een appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen, welke naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 zal worden opgeleverd. Voor Woonpartners Midden-Holland is het niet het eerste of laatste project in Westergouwe. Ook bij het Voorzieningen Cluster Westergouwe ‘de Ontdekkingsreiziger’ komen 42 sociale huurwoningen van Woonpartners.

Ook Mozaïek Wonen start komend jaar met de bouw van een appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen in Westergouwe. Anne ter Steege, directeur-bestuurder: “In deze tijd van schaarste aan woningen, zet Mozaïek Wonen de komende tijd extra in op de nieuwbouw van betaalbare en energiezuinige woningen. Met deze samenwerking realiseren we voor nu en in de toekomst een prettige woonomgeving voor onze (toekomstige) huurders.” Het gebouw wordt naar verwachting in eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.

De gemeente Gouda en VOF Westergouwe (VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed) zijn verheugd met de komst van de nieuwe appartementen. “Het is geweldig dat wij dit in de gezamenlijkheid met zowel commerciële- als maatschappelijke partijen kunnen bereiken. Westergouwe wordt een wijk voor iedereen, een inclusieve wijk waarin naar elkaar om wordt gekeken en bewoners voor elkaar klaarstaan.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.