Nieuwe sociale huur appartementen in Westergouwe

In de nieuwe Goudse wijk Westergouwe zijn donderdag twee koop- en realisatieovereenkomsten ondertekend.  Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen hebben hiermee beiden bouwgrond aangekocht voor het realiseren van een appartementencomplex in de sociale sector.

De derde fase van de nieuwbouwwijk is nu in aanbouw, en met de ondertekening van de overeenkomsten kan nu ook gestart worden met de bouw van de eerste sociale huurwoningen in dit deel van de wijk. 

Woonpartners Midden-Holland start in het eerste kwartaal 2023 met de bouw van een appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen, welke naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 zal worden opgeleverd. Voor Woonpartners Midden-Holland is het niet het eerste of laatste project in Westergouwe. Ook bij het Voorzieningen Cluster Westergouwe ‘de Ontdekkingsreiziger’ komen 42 sociale huurwoningen van Woonpartners.

Ook Mozaïek Wonen start komend jaar met de bouw van een appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen in Westergouwe. Anne ter Steege, directeur-bestuurder: “In deze tijd van schaarste aan woningen, zet Mozaïek Wonen de komende tijd extra in op de nieuwbouw van betaalbare en energiezuinige woningen. Met deze samenwerking realiseren we voor nu en in de toekomst een prettige woonomgeving voor onze (toekomstige) huurders.” Het gebouw wordt naar verwachting in eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.

De gemeente Gouda en VOF Westergouwe (VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed) zijn verheugd met de komst van de nieuwe appartementen. “Het is geweldig dat wij dit in de gezamenlijkheid met zowel commerciële- als maatschappelijke partijen kunnen bereiken. Westergouwe wordt een wijk voor iedereen, een inclusieve wijk waarin naar elkaar om wordt gekeken en bewoners voor elkaar klaarstaan.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.