Westergouwe, Sandra Zeilstra
Advertorial Wonen en bouwen

Nieuwe speeltuin Westergouwe feestelijk geopend

Westergouwe is sinds zaterdag een speeltuin rijker. De nieuwe speelplek aan de Maria Blomstraat werd op feestelijke wijze geopend door wethouder Jan Kees Oppelaar samen met de Goudse kinderburgemeester en -wethouders Pheline van der Linden, Julia Warga en Luc van Gastel.

Super leuk

De speelplek biedt ruimte om te spelen voor kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Zo zijn er toestellen voor kinderen van 0-4 jaar en voor kinderen van 5-12 jaar. “Wij zijn heel blij met deze nieuwe speeltuin. Het ziet er super leuk uit en er is veel te doen voor alle kinderen”, zegt kinderburgemeester Pheline.

Wethouder Oppelaar sluit zich hierbij aan. “Het is voor alle kinderen van Westergouwe heel goed nieuws dat deze speelplek nu open is. De eerste, maar zeker niet de laatste in dit deel van Westergouwe”, belooft de wethouder.

Hij benadrukt dat de plek meer is dan alleen een speeltuin. “Het is ook een ontmoetingsplek. De speeltuin sluit aan op diverse wandel- en fietspaden, waarbij ook voor ouders en voorbijgangers ruimte is om even lekker te gaan zitten, tot rust te komen en medebewoners te ontmoeten.”


Meer nieuws

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.