Gemeente Gouda, Astrid den Haan

Nieuwe subsidieregeling cultuur voor vernieuwende projecten

Gouda heeft een nieuwe subsidieregeling geopend die kansen biedt voor mensen met goede ideeën voor vernieuwende projecten in Gouda. De regeling staat open voor het brede culturele veld. Tot en met maandag 14 augustus kunnen nog aanvragen worden ingediend voor de nieuwe Subsidieregeling ‘innovatie en ontwikkeling in kunst en cultuur’! 

Nieuw aan de regeling is de laagdrempeligheid er van. Niet alleen grote instellingen komen zo in beeld maar ook startende kunstenaars, amateurkunstverenigingen, grassroots platforms en nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen een aanvraag indienen.

Met deze regeling wil gemeente Gouda meer ruimte bieden voor innovatie en ontwikkeling van de culturele sector in Gouda. Wethouder cultuur Thierry van Vugt: “Cultuur brengt verbinding en creativiteit. Daarom gaan we extra investeren in culturele en kunstzinnige projecten, die een breder bereik hebben. We willen daardoor met cultuur nog veel meer inwoners bereiken en ook nog meer in de wijken en buurten laten neer slaan.”

Een Gouds belang
De regeling staat open voor het brede culturele veld, van culturele instellingen tot individuele makers. Door deze regeling hoopt de gemeente het aanbod aan kunst en cultuur steeds beter te laten aansluiten bij de diversiteit die de stad Gouda rijk is. Aanvragers hoeven niet uit Gouda te komen maar het project moet wél duidelijk een Gouds belang dienen, plaatsvinden in Gouda en inwoners uit deze Gouda bereiken.

Diverse kunstvormen
Voorstellen kunnen worden ingediend voor én tussen verschillende kunstvormen: van beeldende kunst tot fotografie, film, mode, design, literatuur, dans, muziek, theater en spoken word. Daarbij moedigt de gemeente jongereninitiatieven, aanvragen op het gebied van sociale samenhang en welzijn en samenwerkingen binnen en buiten de sector aan.

Ga voor de aanvraagprocedure, alle voorwaarden en beoordelingscriteria naar:
https://www.gouda.nl/subsidiecultuur

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.