Erna Staal

Nieuws uit de bibliotheek (7)

Nog een paar nachtjes slapen en het is (alweer) feest in de Chocoladefabriek. Op zaterdagmiddag 2 maart vieren we ons tienjarig bestaan! 

Grote kun-jij-er-chocola-van-maken-quiz

En dat doen we graag met jullie. De hele middag zijn er allerlei activiteiten – zie voor het programma www.chocoladefabriekgouda.nl – en we sluiten de feestelijkheden af met de grote kun-jij-er-chocola-van-maken-quiz, gepresenteerd door Peterpaul Kloosterman en Rob Urgert. Met daverende prijzen! Meld je aan als duo en doe mee!

chocoladefabriek chocola maken quiz.jpeg

Dit jaar is voor alle vier grote Goudse culturele organisaties een jubileumjaar. In april bestaat Cultuurhuis Garenspinnerij 10 jaar, in oktober de Cinema (van de Schouwburg): ook 10 jaar. Museum Gouda bestaat dit jaar maar liefst 150 jaar en viert dat met prachtige tentoonstellingen. Ik verheug me al op de themaexpositie in het najaar, over Susanna en de Ouderlingen (een bijbels #metoo-verhaal), met belangrijke bruiklenen uit binnen- en buitenland, schilderijen van Rembrandt en Artemisia Gentileschi bijvoorbeeld.

Lancering

Maar terug naar de Chocoladefabriek. Want behalve de jubileummiddag op 2 maart hebben we op 28 maart ook nog de lancering van het lentenummer van Gouda INTO business.

Ondernemers zijn welkom om kennis te komen maken met alle mogelijkheden die de bibliotheek en de Chocoladefabriek te bieden hebben aan het bedrijfsleven. Met het Taalhuis helpen we iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven én met digitale vaardigheden. Zo komen we bij Promen en Cyclus op de werkvloer voor cursussen op maat, bijvoorbeeld om de medewerkers te leren hoe ze hun verlofdagen digitaal kunnen aanvragen. Maar ook bij situaties in fabrieken waar veel nieuwkomers werken is er een cursus die de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk verbetert.

Techniekwerkplaats

In de Techniekwerkplaats, waar Techniekpunt Gouda en de bibliotheek lesprogramma’s aanbieden, laten we de jeugd zo jong mogelijk kennis maken met techniek en technologie. We hebben programma’s voor alle leeftijden, van kleuters tot tieners. Maar ook voor volwassenen is het waanzinnig inspirerend en leerzaam. Al dan niet in combinatie met een virtual reality-beleving bij VRSPACE, of een bezoek aan de Drukkerswerkplaats. Van ambacht tot high tech, alles is er. Als je nog een leuke invulling nodig hebt voor je bedrijfsuitje, dan hoef je niet verder te zoeken!

Kortom, de Chocoladefabriek heeft iedereen in Gouda wel iets te bieden. Zo’n plek gun je elke stad.

Erna Staal
Directeur Bibliotheek Gouda


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.