Nipte zege voor DONK

“Nou, dat wordt dit keer wel een heel kort verslag. Wat een slechte wedstrijd!”. DONK’s trainer Pieter van Zoest zei het met een brede grijns en die grijns was begrijpelijk. Zijn team had zojuist in een inderdaad weinig verheffend duel met de hakken over de sloot gewonnen van Kagia uit Lisserbroek, 0-1.

Voorproefje

Het begon zo mooi op het gezellig drukke Sportpark Lisserbroek. Pupil van de week Boris van Klaveren slalomde behendig door de vijandelijke linies om vervolgens ook Donk’s keeper Bas van der Eem het nakijken te geven. Een voorproefje voor een heerlijk duel.

De harde realiteit was echter anders. Kagia schoot het aardigst uit de startblokken met al in de derde minuut een schot van kilometervreter Gijs de Graaf dat naast vloog. En vijf minuten later kopte aan de andere kant Bas Houdijk na een afgemeten voorzet van Maher Hariti naast, maar dat was het dan voorlopig ook wel. Kagia ging met veel energie, maar zonder al te veel overzicht, op zoek naar de openingstreffer. Beide ploegen grossierden echter in balverlies.

In de 22ste minuut was Kagia toch dichtbij de eerste goal. Gijs de Graaf’s inzet van dichtbij werd echter knap gekeerd door Bas van der Eem. Het zou het belangrijkste wapenfeit van de eerste helft blijken. Verder dan een paar schoten die ruim over of naast vlogen kwamen beide ploegen niet.

Hielen

In de tweede helft kwam Donk, met Damian van Veen voor de licht gekwetste Tijmen Harmsen, voortvarend uit de startblokken. In de 47ste minuut stuurde Donk’s spits Jeroen Borsboom linkerspits Bas Houdijk met een fraaie voetbeweging de diepte in. Die liet iedereen zijn hielen zien en koerste alleen op keeper Nick Baars af. Hij wachtte echter net iets te lang met schieten waardoor de Lisserbroekse doelman onheil wist te voorkomen.

Vrijwel direct hierna kreeg Bas Houdijk het opnieuw op zijn heupen. In extremis werd hij echter neergelegd door Ajay Malhi. De rechtsback van Kagia mocht niet ontevreden zijn met de gele kaart die hem door scheidsrechter Aniel Jhamai gepresenteerd werd.

In de 52ste minuut werd Donk weer even gevaarlijk. Een hoge pass van Tim Houdijk werd goed doorgekopt op Roy van der Graaf. Donk’s rechterspits kwam echter een voetje tekort om de bal binnen te kunnen glijden.

Op waarde

Tien minuten later was het wel raak. Roy van der Graaf schatte een fraaie diepe bal van Werner Overkamp op waarde en bleef alleen voor keeper Nick Baars heel koel, 0-1.

De periode daarna werd gekenmerkt door slordig spel en door de vele onderbrekingen als gevolg van de wissels die beide partijen toepasten. Bij DONK kwamen eerst Nadir Mohandis  en even later Fouad Musaui binnen de lijnen in plaats van Levi van Houten en Tim Houdijk, terwijl Kagia’s trainer Ronald Rovers Jesper Imanse het veld in stuurde voor Nick Diels.

In die rommelige fase werd er zowaar ook nog een beetje gevoetbald. Het was Donk dat de gelegenheid kreeg om de voorsprong te vergroten. Damian van Veen speelde Fouad Musaui aan die op zijn beurt Bas Houdijk in kansrijke positie bracht. Weer was het keeper Nick Baars die redding bracht.

Remmen

Het werd hoog tijd voor een slotoffensief van Kagia. Met Jelle Modderman in de ploeg voor centrale verdediger Rick Verdegaal ging de ploeg 1-op-1 spelen en werden alle remmen los- gegooid. Vlak nadat Bas Houdijk bij DONK was vervangen door Yassin Labriki resulteerde die laatste krachtsinspanning van de thuisploeg nog in een enorme kans. De opgerukte centrale verdediger Glenn Lobbezoo zou op minder dan vijf meter van het doel van Donk geheel vrijstaand zeker gescoord hebben als hij de bal met links had ingeschoten. Nu verdween zijn inzet net naast het doel van Bas van der Eem.

Het inzetten van Kagia’s laatste twee wissels, Jasper Koot en Tygo Mesman voor Robin van der Zwet en Robin Hoeke mocht niet meer baten. Het bleef bij 0-1 voor DONK in deze sportieve door scheidsrechter Aniel Jhamai goed geleide wedstrijd.

Gevoel

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Al snel bekroop bij het publiek het gevoel dat de ploeg die de eerste goal zou maken de wedstrijd ook zou winnen. En dat gevoel kwam uit.

Bij Donk is er nog heel veel werk aan de winkel om weer in de buurt te komen van de ploeg die vorig jaar zoveel moois had laten zien.

Aanstaande zondag ontvangt Donk een oude bekende, RVC’33, dat verrassend ook zijn eerste twee wedstrijden met winst afsloot.

 

 

 

 

 

 

 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 19:48

Gaslekkage ontdekt onder water aan Turfmarkt

In het water aan de Turfmarkt is woensdagmiddag rond 17u40 een gaslekkage ontstaan. Nadat passanten bubbels hadden gezien in het water werd de brandweer opgeroepen om onderzoek te verrichten. Door de brandweer zijn meerdere metingen verricht waaruit duidelijk werd dat het om een gaslekkage gaat.

4 en 5 mei gisteren 18:53

Rondleiding ‘Gouda in de oorlog’ op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Theater gisteren 18:49

Ex-profvoetballer Eljero Elia geeft masterclass in schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

4 en 5 mei gisteren 18:44

Bevrijdingsdag in Gouda volop activiteiten

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. En wel op de Goudse manier: samen. Wandel mee voor vrijheid en vrede, bezoek de expositie ‘Wat betekenen mensenrechten voor jóu?’ en ga kijken en luisteren bij Goudse organisaties die zich inzetten voor vrijheid, vrede en gastvrijheid. Iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis.